Liverpool yeniden lider! Premier Lig'de 7. haftanın ardından

Alp Ulagay, PremierLig'de 7. haftanın öne çıkan notlarını derledi.

FutbolArena - Seyircisiz maçlar, savunma sorunları, Allison'un yokluğu, Van Dijk'ın sakatlığı, Firmino'nun formsuzluğu derken Liverpool 7. haftada liderlik koltuğuna oturdu. Premier Lig'n en çok gol yiyen ikinci takımı olmalarına karşın birçok oyuncudan skor katkısı alıyorlar ve evlerindeki yenilmezlik serisini de 63 maça çıkardılar. İşte Premier Lig'in 7. Haftasından notlar.

HAFTANIN SAYISI

114 km – Leeds United takımının maç başına kat ettiği mesafe. Bu istatistikte Premier Lig'de lider durumdalar.

LIVERPOOL REKORU JOTA'YLA KORUDU

Geçen yılın şampiyonu Liverpool bu sezon sahasında hiç fire vermedi: Seyircisiz maçlara karşın dört maçta dört galibiyet ve 12 puan. Ev sahibi takımların seyircisiz giden sezonda ne kadar zorlandığını hesaba katarsak son derece önemli bir başarı yüzdesi. Ancak bu galibiyetlerin kolay gelmediğini hatırlayalım. Arsenal ve Sheffield United'dan sonra üst üste üçüncü kez geriye düştükleri bir maçı çevirmeyi başardılar. West Ham karşısındaki galibiyetin bir diğer önemi de Liverpool'un evinde üst üste 63'üncü maçta da yenilmezliğini muhafaza etmesiydi. Böylece 1977-1980 arasındaki kulüp rekorunu egale ettiler. Galibiyeti getiren gol de yeni transfer Jota'dan geldi.

EN KISIR CITY

Yıllardır hem kazanan hem da bol gol atan Manchester City'ye alışmıştık. Ancak bu sezon çok kısır bir City'yi izliyoruz. Premier Lig'de kazanıyorlar ama bir türlü farklı kazanmayı başaramıyorlar. Son dört maçta ancak birer gol atabilen City hem sakatlıkların hem de sezonu geç açmanın bedelini ödüyor. Takım fizik kondisyon açısından hâlâ hazır değil. Sheffield United maçında da ikinci yarıda oyunu kontrol etmekte zorlandılar. Agüero'nun bir türlü sağlığına kavuşamaması üzerine Jesus'un da sakatlanması City'nin rakip kaledeki verimliliğini düşürüyor.

CHELSEA'DA ZIYECH ETKİSİ

Sezona birçok yeni transferle giren Chelsea bir türlü dengeli bir oyun ortaya koyamamıştı. Çok iyi hücum ettikleri maçlarda savunmada açıklar veriyorlardı, savunmaya ağırlık verdiklerinde ise gol yolları tıkanıyordu. Ancak Faslı Ziyech'in takıma girmesi işleri biraz rayına koyacak gibi. Onun hücum organizasyonuna getirdiği akıcılık ve skora katkısı Chelsea'nin nihayet dengeyi bulmasını sağlayabilir. Geçen hafta Şampiyonlar Ligi'ndeki golünden sonra Burnley karşısında da bir gol ve bir asistle skoru belirleyen oyuncu Ziyech oldu. Lampard'ın onu sahada nasıl kullanacağı Chelsea'nin bu sezonki lig sıralamasını belirleyebilir.



WARD-PROWSE'DAN FRİKİK ŞOVU

Southampton ilk iki haftadaki yenilgilerden sonra Premier Lig'in en istikrarlı ve en pozitif futbol oynayan takımına dönüştü. Topa sahip olmaktan çekinmeyen, çift santraforla oynamakta ısrar eden Hasenhüttl'ın takımı ligde beşinciliğe kadar çıkarken bu hafta Aston Villa karşısında James Ward-Prowse'un tam anlamıyla frikik şovu vardı. Orta sahanın dinamik oyuncusu ilk yarıda muazzam iki frikik golü atıp skoru 3-0'a getirdi. Ward-Prowse için bu tip goller yeni değil. 2015-16'dan beri Southampton formasıyla sekizinci frikik golünü atarak kulüp rekorunu kırdı. Kaleyi karşıdan gören frikiklerde ona karşı özel taktikler uygulamak gerekecek.

ARSENAL 7 YIL SONRA

Cazorla ve Giroud'nun golleriyle City'yi 2-0 yenen Arsenal. Kulağa biraz eski gibi geliyor değil mi? Arsenal, Premier Lig'in 6 büyüğünden diğer bir takımı deplasmanda son kez yendiğinde takvimler 18 Ocak 2015'i gösteriyordu, kadroda tamamen farklıydı. Ancak geçen hafta sonu Arsenal şeytanın bacağını kırdı. Manchester United deplasmanında Aubameyang penaltısıyla kazandılar ve 29 maç sonra bir büyük rakibi deplasmanda yenmeyi başardılar. Şimdi sıra biraz daha fazla gol atmaya geldi.

UNITED BİR TÜRLÜ OLMUYOR

Manchester United bir türlü istikrarı yakalayamıyor. Şampiyonlar Ligi'nde PSG galibiyeti, ardından kısır bir Chelsea maçı, Leipzig zaferi, üzerine berbat bir Arsenal maçı. Tıpkı bu hafta Arsenal karşısında olduğu gibi (0.4 xG) pozisyon bulmakta zorlanıyorlar. Solskjaer sahaya müdahale etmekte geç kalıyor ve kapalı savunmalara karşı çözüm üretemiyor. Zirve yarışında şimdiden geri kaldılar bile. Bir maçları eksik tamam ama yedinci haftada 7 puan berbat bir bilanço. Acilen evlerinde kazanmaya başlayıp yukarı tırmanmaları lazım.



CENK TOSUN SAHADA AMA EVERTON KAYIP

Premier Lig'deki Türk oyunculardan Cenk Tosun 29 Şubat'tan beri ilk kez sahadaydı geçen hafta sonu. Crystal Palace'ta kiralık oynarken diz bağları kopmuş ve 8 ay sahalardan uzak kalmıştı. Cenk, 69. dakikada oyuna girdiğinde Everton zaten yenikti. Büyük bir baskı kurmalarına karşın ikinciyi de yediler. Cenk'in verdiği ön asistle gelen tek gol Everton'a yetmedi. Ancak ideal kadrodan dört eksik oyuncu olması ilk haftaların gözde takımı Everton'ı olumsuz etkiledi. Hem kötü oynuyor hem kaybediyorlar iki haftadır. Dört gözle eksiklerin takıma dönüşünü gözlüyorlar.

BALE KURTARICI OLDU BİLE

Gareth Bale sekiz yıl sonra Tottenham'a döndüğünde beklenti yüksekti. Öyle ya Londra'dan ayrıldığında takımın en büyük yıldızıydı. José Mourinho yavaş yavaş onu takıma yerleştirmeye başladı. West Ham maçında sonradan oyuna aldı, Antwerp maçında ilk 11'e koydu. Geçen hafta sonu ise 70'inci dakikada oyuna girdi Galli yıldız ve üç dakika sonra da takımını öne geçiren kafa golünü attı. Hatta bir tane de kaçırdı sonraki dakikalarda. Bale'in skora etkisi artarsa Tottenham'ı zirve yarışının içinde görürüz sezon sonuna kadar.

VARDY – CENGİZ İKİLİSİ PARLIYOR

Bu hafta Leeds United maçında Leicester'ın galibiyetini garantileyen golde yine Cengiz-Vardy ikilisinin imzası vardı. İlk sinyali geçen hafta almıştık. Arsenal deplasmanında Tielemans ara pasını vermiş, Cengiz Ünder kaçmış ve Vardy'nin kafasına al da at dercesine pası gönderivermişti.Bu hafta ara pası atan Maddison'dı ama baş roller aynıydı: Asisti yapan Cengiz ve golü atan Vardy. Cengiz kendi de golü atabilecek pozisyondayken Vardy'nin daha müsait olduğunu görüp pası vermeyi tercih etti. Cengiz Ünder belli ki hazır. Yakında onu ilk 11'de de görebiliriz.



VAR İNADI KIZAĞA ÇEKTİRDİ

Bu hafta tartışmalı hakem kararları vardı. Özellikle Tottenham-Brighton maçında hakem Graham Scott'ın kritik pozisyonları süzememesi ilginçti. Kane'in kambura yatarak aldığı penaltı bir yana ikinci yarıda burnunun dibinde Hojbjerg'e yapılan faulü tespit edememesi ve pozisyonun devamında Brighton'ın beraberlik golünü atması işin tuzu biberi oldu. Üstelik Graham Scott, VAR'ın uyarısıyla ekranda pozisyonu defalarca izlemesine karşın kararını değiştirmedi. Herhalde PL hakem yönetimi de memnun kalmamış olacak ki 8. Haftada kendisine maç vermediler.

Son dakika Premier Lig Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Liverpool Son Dakika Haberleri