2014-2015 Sezonu İstatistiklerine kanatlarla devam ediyoruz

2014 - 2015 sezonu istatistiklerinde sırada ligimizin kanat oyuncularının defansif performansları var. 

FutbolArena Analiz - İlk tabloda en çok top çalan kanat oyuncusu olarak 50 kez ile Dirk Kuyt'ı zirvede göreceğiz. Hem de 35'lik Kuyt, ligimizde bu sezon oynayan 64 oyuncu içinde birinci sırada. Onun ardından ondan yaklaşık 300 dakika daha az oynamış Olcay Şahan ve Doka geliyor. Brezilyalı Doka'nın Abdullah Avcı'nın kontrolünde oyun şeklini çok ama çok değiştirdiğini, artık çok disiplinli oynadığını söylemek lazım. Dördüncü sırada ise hem topu çok kullanan hem de çok kazanan bir oyuncu var. Volkan Şen 43 kez top çalmış. Onun topu kullanmak için de çok efor harcadığını düşünürsek Şenol Güneş'in sisteminde çok çabaladığını görebiliriz. Yine Sivasspor'dan Burhan Eşer de 43 top çalma ile onunla birlikte 4.'lüğü paylaşıyor.

Öte yandan yukarıda gördüğümüz gibi Burhan Eşer en çok pas arası (interception) yapan oyuncu. Toplam 38 kez ile.
Rotasyon oyuncularından ise yani bu yukarıdaki isimler kadar ilk 11 oynamamış 2000 dakikada az süre almış 1000 dakikadan çok süre almış oyuncularda ise Güven Varol oldukça çalışkan bir kanat oyuncusu. Yine Gökhan Süzen ve Emre Çolak da oynadıklarında mücadele olarak etkili olmuşlar.
İkinci tabloda ise oyuncuların tüm defansif hamleleri var.




90 dakika başına en çok defansif hamle yapanlarda birinci sırada 14 defansif hamle ile Bruno var. Bruno Akhisar'da hücumun her yerinde oynayan bir futbolcu. Sonra Güven Varol, Hasan Kabze, Gökhan Süzen ve Ricardo Pedriel geliyor.
İkinci tabloda en dikkatimi çeken konulardan biri de ligin en çok top çalan oyuncularından Kuyt'un müdahale başına çok az faul yapması. Kuyt 6.78 müdahale bir faul yapıyor. Bu onun faul yapmadan top çalmayı ne kadar iyi bildiğini, ne kadar tecrübeli olduğunu da gösteriyor

Futbolarena anasayfasından devam...

Fenerbahçe Son Dakika Haberleri