Kutluğ Ataman kimdir? Kutlu Ataman'dan Gezi açıklaması

Ünlü filim yönetmeni Kutluğ Ataman'ın gezi parkı eylemleri hakkında yaptığı açıklama gündeme oturdu. Kutluğ Ataman kimdir? Kutlu Ataman'dan Gezi açıklaması. detaylar haberimizde.

Kutluğ Ataman kimdir? Kutluğ Ataman ne dedi? Kutluğ Ataman'dan çok konuşulacak sözler. Kutluğ Ataman yaptığı açıklama ile gündeme bomba gibi oturdu. Gezi parkı eylemleri hakkında konuşan Kutluğ Ataman'ın açıklamaları bir çok kişi tarafından eleştirildi. Kutluğ Ataman kimdir? detaylar haberimizde.


Kutluğ Ataman'ın Gezi Parkı eylemleri açıklaması


Türk filim yönetmeni Kutluğ Ataman, bir televizyon programında yaptığı açıklama ile gündeme oturdu. Kutluğ Ataman'ın yaptığı "Mustafa Kemal'in askeriyiz diye yürüyen arkadaşlar acaba bugün 'Biz aslında Mustafa Kemal'in askerleri değil, Fetullah Gülen'in askerleriymişiz, farkında değilmişiz' diye kendilerine söylüyor mu?" diye konuştu. Ataman, sözlerinin ağır bulunabileceğinin belirtilmesi üzerine de "Kimseyi kızdırmak istemiyorum ama vakit geçince başka türlü gerçekler ortaya çıkabiliyor" açıklamaları sosyal medyada büyük tepki topladı.


Kutluğ Ataman Kimdir?


Kutluğ Ataman, Türk film yönetmeni ve çağdaş sanatçı. Filmleri ve sanat eserleri dünya çapında gösterilen sanatçı İstanbul, Londra ve Erzincan'da yaşamını sürdürmekte, eserleri esas olarak, insanların kendilerini ifade yoluyla kimliklerini nasıl yaratıp yeniden yazdıklarını, hakikat ile kurgu arasındaki çizgiyi kaleme almaktadır.

1961 yılında İstanbul'da hayata gözlerini açan Kutluğ Ataman, eğitimini Galatasaray Lisesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sarbonne, Kaliforniya Üniversitesi ve Los Angeles'ta tamamladı. Kutluğ Ataman, Turner Ödülü, Altın Portakal ödlülü en iyi yönnetmen ödüllerinin de sahibi.


Kutluğ Ataman hakkında sosyal medya yorumları için tıklayın

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER