Konyaspor Haberleri: Gol/Puan ortalamasında ligin en iyi takımı

Torku Konyaspor, bu sezon attığı 44 golle tam 66 puan topladı. Attığı gol başına 1.5 puan kazanan Konya temsilcisinin bu istatistiği ligin de en değerlisi oldu

FutbolArena - Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunu müthiş bir şekilde kapatan Torku Konyaspor, tarihi bir başarıya imza atarken istatistiklere de damgasını vurdu.

Sezonu 66 puanla 3. sırada tamamlayan ve sergilediği başarılı futboluyla ligin en çok konuşulan takımlarından birisi olan yeşil-beyazlılar gol/puan bazlı değerlendirmede ligin zirvesinde yer aldı.
Aykut Kocaman'ın sistemi üzerinde kolay gol yemeyen bir takım görüntüsü çizen Konyaspor, aynı şekilde sezon boyunca attığı golleri de iyi değerlendirdi. Konya ekibinin altın değerinde sayılacak golleri istatistiklere de yansıttı.

Torku Konyaspor, gol başına kaç puan topladı?


34. hafta sonunda rakip filelere 44 gol bırakan Torku Konyaspor, attığı gollerin karşılığını en iyi alan ekip oldu. Sezon boyunca 33 gol yiyen Konyaspor, gol-puan verimliliğinde zirvede yer alırken gol başına 1.5 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Yeşil-beyalı ekip böylece benzerine kolay rastlanılmayan bir başarıyı gerçekleştirdi.

Kayserispor'un gol ortalaması


Ligi 15. sırada tamamlayan Kayserispor, gol başına ortalamasında Konyaspor'dan sonra ligin en iyisi oldu. 34 haftada 34 puan elde eden Kayseri ekibi, sadece 25 gol atarak gol başına 1.3 puan ortalaması tutturdu. Ligde kalmayı 33. haftada garantileyebilen Kayserispor'un bu başarısının arkasında kuşkusuz attığı gollerin karşılığını alabilmiş olması var.

Süper Lig takımlarının gol başına puan ortalaması


Şampiyon Beşiktaş sezonu 79 puanla tamamlarken filelere 75 gol bıraktı. Siyah-beyazlılar, gol başına 1.0 ortalaması yakaladı. Fenerbahçe gol başına 1.2 puan, Başakşehir 1.0, Osmanlıspor 1.0 ve Galatasaray 0.7 puan kazandı. Puan sıralamasında göre Kasımpaşa 1.0, Akhisar Bld 1.0, Antalyaspor 0.8, Gençlerbirliği 1.0, Bursaspor 0.9, Trabzonspor 1.0, Rizespor 0.9, Gaziantepspor 1.1, Kayserispor 1.3, Sivasspor 0.9, Eskişehirspor 0.7, Mersin İdmanyurdu 0.6 puan elde etti.

Futbolarena anasayfasından devam...

Atiker Konyaspor Son Dakika Haberleri