İki Süper Lig takımı hazırlıkta dibe vurdu!
Süper Lig ekipleri Rizespor ve Adanaspor, hazırlık maçlarında aldıkları kötü skorlarla taraftarlarını endişeye sevk etti.
FutbolArena – Spor Toto Süper Lig'de yeni sezonun başlasmına 3 haftadan kısa bir süre kala takımlar özel maçlarla hazırlıklarını sürdürüyor.
Bu ekiplerden Rizespor ve Adanaspor'un aldığı kötü sonuçlar oldukça dikkat çekiyor. Hikmet Karaman'la çalışmaya devam eden Rizespor şu ana kadar 6 hazırlık maçı oynadı. Karadeniz ekibi bu 6 karşılaşmanın 6'sında da sahadan yenilgiyle ayrıldı. Bu süreçte Bielefeld'e 2-0, Lekhwiya'ya 2-1, Genoa'ya 1-0, Fürth'e 1-0, Freiburg'a 2-1 ve son olarak Suudi Arabistan takımı Al Hilal'e 6-2 kaybettiler. Rizespor'da kampa izinsiz geç katıldığı için Rize'ye geri gönderilen kaleci Itandje ile sakatlığını tam olarak atlatamayan Kweuke'nin yoklukları fazlasıyla hissedildi. Rizespor bir sonraki hazırlık maçını 3 Ağustos'ta İngiltere Premier Lig takımı Hull City'ye karşı oynayacak.
Süper Lig'in yeni ekibi Adanaspor yeni sezona takımı PTT 1. Lig'de şampiyon yapan teknik direktör Engin İpekoğlu'yla girdi. Transferde zayıf kalan Adanaspor, forvet hattına gereken takviyeleri hala yapamadı. İpekoğlu'nun takımı hazırlık döneminde 4 maça çıkarken 3 mağlubiyet, 1 beraberlik aldı. Kasımpaşa ile 0-0 berabere kaldılar. Karabükspor'a 2-0, Yeni Malatyaspor'a 1-0 ve son olarak PTT 1. Lig ekibi Giresunspor'a 3-0 kaybettiler. Bu 4 karşılaşmada da gol atamamış olmaları takımın golcü sıkıntısını net şekilde ortaya koydu. Adanaspor'un kadrosunda şu anda 3 forvet oyuncusu var. Magaye Gueye, Sabit Hakan Yılmaz ve Ahmet Dereli. Bu 3 futbolcu da aynı zamanda kanatlarda da oynayabilen, santrfor pozisyonuna uygun olmayan oyuncular. Alınan bu sonuçlar ve kötü performans nedeniyle Adanaspor taraftarının yönetime yaptığı 'Transfer' baskısı da artmış durumda.