Sumudica'ya uyarı "Dayak mı istiyorsun?"

Kayserispor'un teknik direktörü Marius Sumudica renkli kişiliği ile dikkat çekerken, başı beladan kurtulmuyor...

FutbolArena Dış Haberler - Kayserispor'un bu sezon başında anlaşmaya vardığı ve sonrasında takımın çıkışında büyük pay sahiplerinden birisi olan Marius Sumudica'ya Romanya'da Gigi Becali'den uyarı geldi.


Gigi Becali'nin Samudica ve Türkiye hakkında açıklaması


2 sezon önce kısıtlı imkanlara sahip Astra Giurgiu ile Romanya Ligi'nde büyük yatırımlar yapan Steaua'nın önünde mutlu sona ulaşan takımın kahramanı olan Marius Sumudica o zamandan bu yana ülkesinde önemli figürlerden biri haline dönüştü.

Kayserispor'un Alanyaspor'u deplasmanda son dakikalarda bulduğu golün ardından yenmesiyle beraber çıkan olaylar sonucunda yaşananlar Romanya'da da büyük etki yarattı.

"TÜRKLER DELİDİR, DAYAK YERSİN!"

Steaua'nun sahibi ve kulüp başkanı olan Gigi Becali, Sumudica için endişelendiğini söyledi. Becali; ‘'Sumudica ile konuştum. Sen deli misin? Yaptığın davranışlar sonrasında sokakta dayak mı yemek istiyorsun? Türkler delidir. Korkmalısın. Türkler her daim kıskançtır'' dedi.

Marius Sumudica, Alanyaspor maçının ardından Kayserispor'un Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldığı maç sırasında saha kenarında yaptığı hareketlerle dikkat çekti. Sumudica'nın bu tavırları bazıları tarafından sempatik bulunurken bazı taraftarlar da Rumen hocayı agresifliği nedeniyle eleştiriyor.

Marius Sumudica kimdir? Kariyeri, çalıştırdığı takımlar


Rumen gazeteci Eden Kurtasan'dan aldığımız bilgilere göre Sumudica, "Lucescu'nun eski öğrencilerinden biri. Lucescu kendi oğlu dahil birçok eski futbolcusunu teknik direktör yaparken Sumudica da ondanlar biri oldu.

Futbolculuğunda Rapid Bükreş'in nöbetçi golcüsü olan Sumudica teknika adamlığında ise alt liglerden gelip adım adım zirveye tırmandı. Geçen sezon mutevazı bir takım olan Astra Giurgiu'yu tarihinde ilk defa şampiyon yapan Sumudica oldukça Iyi bir takım kurdu ve o takım Bilic'in West Ham United'ını Avrupa Ligi elemelerinde 2 sezon üst üste eledi ve gruplara kaldı.

Sumudica bu sezon ise Avrupa Ligi gruplarından da çıktı. Austria Wien ve Victoria Plzen takımlarını devre dışı bırakan Sumudica adından söz ettirdi.

Sumudica, Eden'e göre Lucescu gibi iyi bir psikolog. Oyuncularının dilinden çok iyi anlıyor. Alibec gibi bitmiş gözüyle bakılan bir oyuncuyu yeniden futbola döndürdü ve Alibec Rumen milli takımının da golcüsü haline geldi. Bilindiği üzere Alibec ile geçen sezon Galatasaray'ın da adı anılıyordu.

Açık sözlü ve zeki biri olarak tanımlanan Sumudica aktif kişiliği ile şimdiden Yılmaz Vural'a benzetilse de Eden'e göre Rumen teknik adam ne söylediğini bilen bir isim. Kendisine gençken 'deli' denildiğini de söyleyen Eden, "Maceristan'da futbol oynarken, kulübün patronunun gazinosunda bütün gece kumar oynamış ve borca da girmiş. Sabah da çok pişman olmuş. Bir daha yapmayacağına dair söz verip o hafta oynadıkları kritik maçta tam 5 gol atmış. Bunun için patronundan da güzel bir prim almış.

Astra Giurgiu'da yetiştirdiği tam 7 futbolcuyu Steaua Bükreş'e satmış ve ölü denilen takımı canlandırmış. Eden bu konu hakkında da FutbolArena'ya konuştu ve "Tamamen genç oyuncularla degil, olgun oyuncuları seven biri. Yani sıfırdan öğretmeyi değil ama olgun işini bilen isimleri yeniden parlatmayı seviyor" şeklinde yorum yaptı.

Kayserispor ile ilgili tüm gelişmeleri Kayserispor Haberleri sayfamızdan takip edebilirisniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

Kayserispor Son Dakika Haberleri