Kadın Milli Takımı'ndan tarihi galibiyet

Kadın futbolunda Macaristan'ı mağlup eden Türk Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 10 yıl sonra ilk defa galibiyet aldı.

FutbolArena – Kadın futbolunda 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde gruplarda son maçlar oynanıyor.

Türkiye Kadın Milli Takımı 10 yıl sonra galibiyet aldı


5. Grup'ta 7 karşılaşmada sadece 1 puan alabilen Türkiye son maçında evinde Macaristan'ı 2-1 mağlup etmeyi başardı. Ay Yıldızlılar böylece Avrupa elemelerinde 10 yıl sonra ilk defa galibiyet almış oldu. Türkiye en son 23 Kasım 2006'da 9-0'lık skorla Gürcistan'ı yenmişti. O tarihten bu yana Avrupa elemelerinde galibiyetimiz yoktu. Kötü seriyi bugün Antalya'da oynanan maçta Ece Türkoğlu ve Macar futbolcu Mosdoczi'nin kendi kalesine attığı gollerle sonlandırmış olduk.

Son maçta alınan galibiyet Türkiye'nin 5 takımlı grubu 5. sırada tamamlamasına engel olamadı. 8 karşılaşmada 1 galibiyet, 1 beraberlik, 6 mağlubiyet alan Türkiye en yakın rakibi Hırvatistan'ın 3 puan arkasında son sırada kaldı. Kırmızı-beyazlılar bu 8 karşılaşmada 3 gol atarken, kalesinde 24 gol gördü. Türk Milli Takımı, FIFA sıralamasında 60. basamakta yer alıyor. Bugün mağlup ettiğimiz Macaristan ise sıralamada 40. basamakta.

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER