Juventus şampiyonluğunu ilan etti! Cristiano Ronaldo rekor kırdı

Juventus sahasında Fiorentina'yı 2-1 yenerek bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. İtalya Serie A'da şampiyonluk sevinci yaşayan Cristiano Ronaldo, gelecek sezon Juventus'ta kalacağını açıkladı.

FutbolArena - Juventus, İtalya Serie A'nın 33. haftasında konuk ettiği Fiorentina'yı 2-1 mağlup ederek şampiyon oldu. Maç fazlasıyla farkı 20'ye çıkartan Juventus, bitime 5 hafta kala üst üste 8. kez toplamda 35. şampiyonluğunu ilan etti. İngiltere Premier Lig, İspanya La Liga ve Serie A'da şampiyonluk yaşayan ilk futbolcu olarak tarihe geçen Cristiano Ronaldo, maç sonunda gelecek sezon Juventus forması giyeceğini söyledi.

Cristiano Ronaldo, Juventus'ta kalacak mı?


Şampiyonluk kutlamaları sırasında Sky Sports muhabiri Fabrizio Romano'ya konuşan Cristiano Ronaldo, "Gelecek sezon %1000 Juventus'ta kalacağım." açıklaması yaparak taraftarlarına müjdeyi verdi.



Manchester United ile İngiltere Premier Lig ve Real Madrid ile İspanya La Liga'da şampiyonluk gören Cristiano Ronaldo, Juventus ile İtalya Serie A'da da zafere ulaşarak bunu dünya üstünde başaran ilk futbolcu oldu. Tarihe geçen Portekizli yıldız, futbol kariyerindeki başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Cristiano Ronaldo, Real Madrid kariyerine son verirken kulüp tarihinin en çok gol atan futbolcusu ünvanı ile veda etmişti. Yıldız oyuncu bu zamana kadar 27 kupa ve 5 Altın Top kazanırken, toplamda 800 resmi maçta 599 gol ve 212 asist kaydetti. Ronaldo aynı zamanda kariyeri boyuncca 46 jez hat-trick yaptı.

JUVENTUS, FİORENTİNA MAÇINDA GERİ DÖNDÜ

Juventus'un seyircisi karşısında şampiyonluk kutlaması yapmasını sağlayan Fiorentina galibiyeti kolay elde edilmedi. 6. dakikada Nikola Milenkovic'in golüyle 1-0 geri düşen Juventus, 37. dakikada Alex sandro ve 53. dakikada German Pezzela'nın attığı gollerle maçı geri çevirdi. 2-1 kazanmayı başaran Juventus, son düdüğün ardından taraftarlarıyla birlikte büyük sevinç yaşadı.

Son dakika İtalya Serie A Haberleri FutbolArena'da.

Futbolarena anasayfasından devam...

Juventus Son Dakika Haberleri