Türk kulüplerinin elinden kaçırdığı yıldızlar

FutbolArena - Zamanında kulüplerimizin kapısından dönmüş, daha sonra yıldızı parlamış futbolcuları sizler için derledik. 

1 Moussa Dembele - Galatasaray
Moussa Dembele - Galatasaray
Elden kaçan yıldızlar denildiğinde en taze örnek kuşkusuz Moussa Dembele. Galatasaray şimdilerde değeri 40 milyon Euro olduğu konuşulan Dembele’yi, 2016-2017 sezonu öncesinde gündemine almış ancak ’çok genç’ diyerek transferden vazgeçmişti.
2 Jimmy Floyd Hasselbaink – Samsunspor
Jimmy Floyd Hasselbaink – Samsunspor
2000’lerin başında en iyi golcülerden biri olan Hasselbaink, Sami Hyypia ile birlikte Samsunspor’un Gerede’deki kampına gelmişti. Bu iki genç oyuncu kampta denense de göze girmeyi başaramamıştı. Samsunspor’un o dönem aldığı bu karar belki de bu 2 oyuncu için dönüm noktasıydı. Sami Hyppia, Liverpool’da müthiş bir kariyer yaparken Hollandalı golcü de Avrupa’nın en önemli forvetlerinden biri olarak anıldı yıllarca...
3 Kaka - Gaziantepspor
Kaka - Gaziantepspor
Dünya futboluna damga vuran isimlerden biri olan Kaka, Sao Paulo’da potansiyeli yüksek bir yıldız adayıyken sakatlanmış ve Gaziantepspor’a önerilmişti. Güneydoğu ekibi o dönem 1.5 milyon Euro’luk rakamı çok görmüş ve transfer gerçekleşmemişti.
4 Shevchenko – Trabzonspor
Shevchenko – Trabzonspor
Andriy Shevchenko henüz dünya futboluna damga vurmadan önce 1998 yılında Dinamo Kiev’de oynarken Trabzonspor’a önerilmişti. O dönem özellikle Rebrov ile etkili bir hücumcu olan Shevchenko, Trabzonspor yönetimi ’ünlü bir golcü değil’ diyerek transferi veto etmişti. Shevchenko’nun 1999 yılında başlayan Milan kariyeri ve sonrası yaşananlar hepimizin malumu...
5 Nedved - Galatasaray
Nedved - Galatasaray
1996 yılında Sparta Prag’da parlak bir sezon geçiren Nedved, Galatasaray’a ramak kala transferi gerçekleşmemiş isimlerden biriydi. O dönem kadroda orta alandaki yaratıcı oyuncu eksikliğini başka oyuncularla gideren Galatasaray yanlış bir transfer hamlesi yapmıştı. Belki de Nedved, UEFA Kupası zaferinde kupayı kaldıranlar arasında olacaktı. Belki de Nedved gelse Hagi olmayacaktı. Yorum sizin...
6 Stephan Appiah - Galatasaray
Stephan Appiah - Galatasaray
Stephan Appiah, 1996 yılının Kasım ayında Fatih Terim tarafından denenmiş ama beğenilmemişti. Fenerbahçe’ye 2005 yılında 8.5 milyon Euro bedelle transfer olan Appiah, dönemin en başarılı orta sahalarından biri oldu.

7 Zlatan Ibrahimovic - Beşiktaş
Zlatan Ibrahimovic - Beşiktaş
Zlatan Ibrahimovic’in dönemin teknik direktörü Nevio Scala tarafından ısrarla istenilen bir forvet olduğunu biliyor muydunuz? Yönetim başarılı çalıştırıcının ısrarına rağmen transferi veto edip Pascal Nouma’yı kadrosuna katmıştı.
8 Patrice Evra - Fenerbahçe
Patrice Evra - Fenerbahçe
2003-2004 senesinde Fenerbahçe’de Patrice Evra ismi gündeme gelirken Cristoph Daum, Mahmut Hanefi’den yana tavır almıştı. Evet, Patrice Evre transfer edilmedi, Mahmut Hanefi, Daum’un prensi oldu!
9 Diego Costa - Beşiktaş
Diego Costa - Beşiktaş
Chelsea’nin yıldız golcüsü Diego Costa, 2011 yılında Beşiktaş ile anlaştığını ancak geçirdiği sakatlık sonrası Siyah-Beyazlı kulübün transferinden vazgeçtiğini söylemişti. Diego Costa, sakatlıktan döndükten sonra gol makinesine dönüşmüştü.
10 Ronaldinho - Diyarbakırspor - Galatasaray
Ronaldinho - Diyarbakırspor - Galatasaray
Şehir efsanesi midir bilinmez ancak Ronaldinho’nun gençlik yıllarında Diyarbakırspor’a önerildiği halen konuşulur. Galatasaray’ın da 2000 yılında PSG’ye gitmeden önce oyuncuyla ciddi bir şekilde ilgilendiği, Hagi’den sonraki yıldız olarak düşündüğü 3 milyon Dolar bonservis bedelinde indirim olmayınca transferini gerçekleştiremediği bir isimdi Ronaldinho...

Futbolarena anasayfasından devam...