İşte Tim Sherwood'u kovulmaya götüren etmenler

Aston Villa'nın eski menajeri ve kulüpte geçirdiği 8 aya dair bir analiz.

FutbolArena Analiz - Takvimler geçtiğimiz sene Sevgililer Günü yani 14 Şubat'ı gösterirken Paul Lambert'tan boşalan Aston Villa'nın menajerlik koltuğuna getirilen Tim Sherwood 8 ay sürdürdüğü görevinden bu hafta sonu alındı.

Premier Lig'de bu sezon ilk maçta aldıkları galibiyet sonrası 9 hafta boyunca tek bir galibiyet dahi alamayan Aston Villa, bu cumartesi kendi sahasında Swansea City karşısında öne geçtikleri maçı 2-1 kaybedince bu kovulma kaçınılmaz oldu.

Üst üste alınan 6 mağlubiyet sonrası koltuğundan olan Tim Sherwood daha geçtiğimiz nisan ayında İngiltere Federasyon Kupası yarı final maçında Liverpool'u eleyerek takımını finale taşımıştı.

Bir Birmingham temsilcisi olan Aston Villa'nın bu başarısı sonrası Tim Sherwood'un taktiksel başarısı ada basınında fazlasıyla övülmüştü.
Ancak bu başarı sonrası gelen sezon sonu ve yaz transferi döneminde orta sahanın dinamosu kaptan Fabian Delph'in Manchester City, süper golcü Christian Benteke'nin Liverpool yolunu tutması sonrası önemli derecede kan kaybı yaşayan Aston Villa için zor günlerin geleceği belliydi.

Telafiler yapılmadı
Takım yaz transfer döneminde böylesine önemli 2 ismini kaybederken yerlerine yeterli telafilerin yapılmaması Tim Sherwood ile kulüp yöneticilerinin arasının açılmasına sebep oldu.

Bu aralar kulislerde konuşulanlara bakacak olursak, bu gerilimler de 46 yaşındaki İngiliz hocanın görevine son verilme kararında etkili oldu.

Halbuki Tim Sherwood bu yaz Aaron Lennon, Tom Cleverley ve Victor Moses gibi yetenekli isimlerin yanısıra Esteban Cambiasso gibi tecrübeli bir ismin de kadroda yer alması gerektiğini dile getirmiş ancak özellikle tecrübeli isim konusunda kulüp yöneticileri bonservis bedeli olmayan Micah Richards ve Joleon Lescott gibi isimleri tercih etmişti.
Tim Sherwood yönetiminde 8 ay geçiren Aston Villa bu süreçte Premier Lig'de 23 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 15 mağlubiyet aldı.

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER