Almanya, Hakan Çalhanoğlu'nu konuşuyor!

 

1
Express gazetesi, Bayer Leverkusen’in, topuk pasının ardından HakanÇalhanoğlu’nun attığı tek golle Atletico Madrid’i yendiğine işaret ederek,"Çalhanoğlu’nun golü Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinin kapısını açtı" ifadesinikullandı.
2
Alman ekibin teknik direktörü Roger Schmidt’in öğrencilerininseyircilere futbol heyecanını yaşattığı belirtilen haberde, BayArena’dakiseyircilerin kendinden geçtiği ve gözlerine inanamadığı kaydedildi. "Bayer çeyrek finalin hayalini kurabilir" ifadesi kullanılan haberde,Atletico Madrid’in maçta Alman kaleci Bernd Leno’nun kurtarışlarından dolayıumutsuzluğa kapıldığı belirtildi.
3
Haberde sözlerine yer verilen Hakan Çalhanoğlu, maçı hak ederekkazandıklarını belirterek, "Açık bir şekilde iyi takım bizdik" değerlendirmesindebulundu. Çalhanoğlu rövanşta da aynı şekilde oynamaları durumunda turatlayabileceklerini kaydetti. Gazetenin başka bir haberinde ise maç sırasında iki takımın teknikdirektörleri arasında yoğun bir tartışma yaşandığına dikkati çekildi.
4
Kicker dergisinin haberinde de "rüya gol"ün Bayer Leverkusen’irotasında tuttuğu ifade edilerek, "Çalhanoğlu’nun Atletico Madrid’e karşı attığıgalibiyet golüBayer Leverkusen için birden yeni fırsatlar açtı" denildi. Haberde, Bayer Leverkusen’in UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilkmaçlarında galibiyet alan tek Alman takım olduğuna da yer verildi.
5
"Die Welt" gazetesinde ise "Leverkusen, Bundesliga’nın onurunukurtardı" ifadesi kullanılarak, Alman ekibin büyük takımlara karşı korkusunuyendiği yazıldı.
"Sportbild" dergisinin internet sitesinde de milli oyuncuÇalhanoğlu’nun attığı gole dikkati çekerek, "Bu gol ağzının tadını bilenleriçindi" ifadesi kullanıldı."Ruhr Nachrichten" gazetesi de Bayer Leverkusen’in İspanyol ekibekarşı aldığı 1-0’lık galibiyetten sonra çeyrek finale yükselmeyi umut ettiğibelirtildi.
"Sport1" adlı internet sitesi ise "Çalhanoğlu cesaretliLeverkusenlileri ödüllendirdi" başlığıyla duyurduğu haberde Bayer Leverkusen’insürpriz ancak hakettiği bir galibiyet aldığı yorumunda bulundu. Haberde, Türk futbolcunun galibiyeti getiren oyuncu olduğuna işaretedildi ve kaleci Bernd Leno’nun da mükemmel kurtarışlar yaptığına yer verildi.

Futbolarena anasayfasından devam...