İstanbul 31 Mart seçim sonuçları açıklandı mı? 31 Mart İstanbul'da seçimde kim önde? (Cumhur ittifakı - Millet ittifakı İstanbul seçim oy oranları)

İstanbul seçim sonuçları canlı takip, 2019 yerel seçim İstanbul sonuçları, 31 Mart 2019 İstanbul seçimlerinde kim önde? İstanbul 31 Mart 2019 seçim sonuçlarını canlı takip etmek isteyenlerin arama yaptıkları bu sorulara haberimizin devamından ulaşabilirsiniz. 

FutbolArena - Türkiye'de nefesler tutuldu ve gözler 31 Mart yerel seçimlerine çevrildi. stanbul'da AK Parti ve MHP'nin Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım ile CHP ve İYİ Parti'nin Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu mücadale ediyor. Ankara'da ise Cumhur İttifakı adayı Mehmet Özhaseki ile Millet İttifakı adayı Mansur Yavaş arasındaki seçim yarışı sürüyor.


31 Mart 2019 İstanbul Seçim Sonuçları CANLI


2019 seçim sonuçların YSK tarafından yayın yasağının bitmeye başlamasından itibaren açıklanacak. Anbean haberimizden 2019 İstanbul seçim sonuçlarına ulaşabilirsiniz. İstanbul 31 Mart 2019 yerel seçim sonuçlarını takip etmek isteyen vatandaşlar, seçim sonuçları canlı izle, İstanbul 31 mart 2019 seçim sonuçları, İstanbul'da seçimde kim önde? Cumhur İttifakı İstanbul seçim sonuçları, Millet İttifakı seçim sonuçları şeklinde arama yapmaya başladı.

Oy verme saati bittiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sıra ile oylarını kullanacak. Sandık seçmen listesindeki bütün seçmenler oylarını kullanmış olsalar bile oy vermenin bitim saatinden önce sandıklar kesinlikle açılamayacak.

YEREL SEÇİM İSTANBUL ADAYLARI

AK Parti: Binali Yıldırım
CHP: Ekrem İmamoğlu
DSP: Muammer Aydın
BTP: Selim Kotil
Saadet Partisi: Necdet Gökçınar
TKP: Zehra Güner Karaoğlu
DP: Ersan Gökgöz
VP: Mustafa İlker Yücel



SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP


Cumhur İttifakı - Millet İttifakı nedir


Türkiye, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandumla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte yeni bir döneme girdi. Parlamenter sistemden partili cumhurbaşkanlığı sistemine geçişle birlikte, başbakanlık makamı kalktı. Cumhurbaşkanı seçilebilmek için yüzde 50+1 oy alınması şartı, seçimlerde de neredeyse ittifakları mecburi hale getirdi. FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yakınlaşan AK Parti ve MHP, hem 16 Nisan referandumunda hem de 24 Haziran 2018'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifak yaptı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli liderliğinde 'Cumhur İttifakı'nda buluşan iki parti, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde de ittifak kararı aldı.

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER