İngiliz futbolcular, Rus hackerların hedefinde

Rusya ile İngiltere arasındaki gerilim Dünya Kupası'nda mücadele edecek İngiliz futbolcuları da etkiledi.

FutbolArena Dış Haberler - Eski ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia'ya İngiltere'de düzenlenen suikast girişiminin ardından İngiltere ve Rusya arasında başlayan diplomatik gerilim sonrası Dünya Kupası öncesinde de endişe yaşandı. İngiltere Futbol Federasyonu, İngiliz futbolculara bir takım uyarılarda bulunarak önlemler aldı.

Dünya Kupası Haberleri: İngiliz futbolculara siber saldırı tehdidi


İngiliz basınında yer alan haberlere göre İngiliz futbolcuların cep telefonlarına Rus hackerlar tarafından saldırı yapılma ihtimali olduğu yazıldı. Bu nedenle İngiltere Futbol Birliği güvenlik birimi tarafından futbolcuların telefonlarına ek bir yazılım yüklenerek siber saldırılara karşı koruma önlemi alındı. Ayrıca oyuncuların özel eşyalarını otelde saklamalarıyla ilgili tavsiyelerde bulunuldu.

Öte yandan St Petersburg'dan 1 saat uzaklıkta bir üs oluşturan İngiltere, özel bir alanda kamp yapacak. Konuyla ilgili konuşan teknik direktör Gareth Southgate, "Umarım oyuncular ve aileleri boş vakitlerinde burada görüşme fırsatı yakalayabilirler. Kendimiz için otelimizi aldık, bu da oyuncuların rahat çalışabilmeleri ve kendilerine zaman ayırabilmeleri için iyi olacak. Kurulan üsten memnunum." dedi

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER