Ümit Özat'tan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrı! "Türk futbolunun kurtuluşu..."

  FutbolArena - Ümit Özat’tan gündem yaratacak açıklamalar!  

1

Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu’nun yabancı sınırına dair yaptığı açıklamaların arıdndan Türk futbolunda son dönemde en fazla tartışılan bu konu hakkında Ümit Özat, Kanal 24’te birbirinden çarpıcı açıklamalarda buludu.
2
Özat, 5-10 yıl Türk kulüplerinin Avrupa kupalarına gönderilmemesi gerektiğini söyledi.
3
Türk futbolunda son dönemde en fazla tartışılan yabancı kuralıyla ilgili tartışma hakkında Ümit Özat, "8+3, 8+5 önemli değil. Buna kim karar veriyor? Önemli olan bu. Bu ülkede Fatih Terim var en başta. Mustafa Denizli var. Şenol Güneş var. Yıllardır kendilerini bu işe vermiş teknik adamlar var.
4
Bir çağırın yani fikir alın. Bunun kararını kim veriyor? 8+3 olunca Türk futbolu olacak mı? Kulüpler almış başını gidiyor, borç, borç. Türk futbolunun kurtuluşu sıfır yabancıda. 10 sene Türk takımlarını Avrupa kupalarına göndermeyeceksin. Kim olursa olsun." diye konuştu.
5
Ne Barcelona, ne Real Madrid bizler kadar zengin değil, böyle paraları savurmuyorlar. 8+3 yabancı sınırı olunca ne olacak? Lucescu oyuncu bulamıyormuş. Fatih hocanın günahı neydi? Her milli takım teknik direktörü bir kararın altında etkin olacaksa, o zaman futbolu bir yere getirmemiz mümkün değil. Fatih Terim ne yaptı? Çıktı riskin altına girdi ve bu kararı aldı. Ancak 8+3 olunca, 3 Türk futbolcu oynayınca milli takım bir yerlere mi gelecek? Yok öyle bir şey. Türk futbolunun sorunu bu değil.
6
Ben siyaseti çok seven biri değilim ama şunu hep söyledim. Atatürk’ten sonra Türkiye Cumhuriyeti’ne gelmiş en önemli lider Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onun döneminde bu futbola el atılmazsa, bu futbola başka hiçbir zaman el atılmaz. Çünkü güçlü bir hükümet var. beIN Sports nasıl geldi? Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı beIN Sports gelip de bu paraları vermezdi."
7
İnsanların yaşı kaç olursa olsun zaman zaman yanlış kararlar verebiliyor. Aykut Kocaman bu kararı başka bir kulüpte almış olsaydı kimse vazgeçiremezdi. Bundan sonrası daha zor. Hem kendisi için, hem de kulüp açısından zor olacak. Ben Aykut Kocaman’ın bu baskıları aşabileceğine inanıyorum. Bazen insanlar zorluklardan da beslenebilir. Geçmişte yaşadı çünkü bu.
8

Ümit Özat canlı yayın esnasında sosyal medyadan gelen "Galatasaray’dan teknik direktörlük teklifi gelse cevabınız ne olurdu?" sorusuna, "Ne öyle bir teklif olur, ne de öyle bir teklifi zaten kabul ederim. Bir Galatasaraylı futbolcunun Fenerbahçe’ye, bir Fenerbahçeli futbolcunun Galatasaray’a para için gitmesini isteyenlerden değilim. Emre Galatasaray’da oynarken de Fenerbahçeliydi mesela. Söyleyemiyor ama. Bunu kaldıracak bir ülke değiliz. Türkiye bunu kaldırmaz. Fatih Terim de Fenerbahçe’ye gelse Fatih hocanın sonu olur." yanıtını verdi.

Futbolarena anasayfasından devam...