Hıncal Uluç'tan Fatih Altaylı'ya: 'Sende mi brütüs?'

Hıncal Uluç, deplasman yasağı kalkmamalı diyen Fatih Ataylı’ya “Sende mi Brütüs” diye yazdı.

FutbolArena - Kulüpler Birliği 5 sezondur devam eden derbi maçlarda deplasman yasağını kakmasıyönünde karar aldı. Bundan sonra top İl Spor Güvenlik Kurulları'nda olacak.

Bu yasağın kalkmasını savunan isimlerin başında Gazeteci Fatih Altaylı geldi. Altaylı, Habertürk'te “Belli ki bu IŞİD kadar gözü dönmüş yapı,(FETÖ)toplumsal düzeni bozmak için her şeyi yapacak. Gergin bir futbol ortamı, bu gibi terör odaklarının hareket sahası haline gelebilir. Bir tahrik yapabilir, buradan bir fitil ateşleme isteği içine girebilirler. O yüzden bence bu sezon deplasman yasağı kalkmamalı ve emniyet güçleri uyanık olmalı" demişti.

ULUÇ: SENDE Mİ BRÜTÜS

Fatih Altaylı'nın bu tespitine Hıncal Uluç'tan yanıt geldi. Uluç, Sabah Gazetesi'ndeki yazısında Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ'a teşekkür ederken, Altaylı'yı eleştirdi: “ “Hele Fatih Altaylı gibi bu konunun ustası, saygın bir gazeteciden "Deplasman yasağı devam etmeli" çağrısını okuduğum zaman, keyfim hem de nasıl kaçmıştı.. "Sen de mi Brütüs" diye aramak geldi içimden 40 yıllık dostumu.. Ama aramama fırsat kalmadan, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın açıklaması geldi..

"Deplasman yasağını kaldırdık!.."

Ülkenin en utanç verici yasağıydı bu.."

BRÜTÜS NEDİR?

Marcus Junius Brutus, Roma İmparatorluğunun en tanınmış kumandanlarından biridir. General Pompeius'la bir olup, Caesar'a karşı yapılan üç savaşa katıldı. Pompeius yenilince, Caesar, Brutus'u affederek onu vali yaptı. Fakat Brutus bu iyiliklere rağmen Caesar'ın diktatoryasrna son vermek üzere hazırlanan suikaste katıldı. Onu öldürenlerden biri oldu. Arkadaşını suikastçiler arasında gören Caesar'ın «Sen de mi Brutus?» sözü meşhurdur.

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER