Hayrettin Karaman kimdir, nereli, kaç yaşında? (Hayrettin Karaman ne dedi? Hayrettin Karaman Yeni Şafak köşe yazısı)

Hayrettin Karaman'ın Yeni Şafak'taki köşe yazısı sosyal medyada kısa süre gündeme oturdu. Hayrettin Karaman'ın Yeni Şafak'taki köşe yazısını okumayanlar ve aynı zamanda Hayrettin Karaman kimdir, Hayrettin Karaman kaç yaşında ve Hayrettin Karaman nereli? diye merak edenler için tüm gelişmelere haberimizin devamından ulaşabilirsiniz. 

FutbolArena - Hayrettin Karaman'ın Yeni Şafak gazetesinde yazdığı çarpıcı ve çok konuşulan köşe yazısından Hayrettin Karaman'ın kim olduğu merak edilmeye başlandı. Hayrettin Karaman kimdir? sorusunu merak edenler aynı zamanda Hayrettin Karaman ne dedi? ve Hayrettin Karaman'ın Yeni Şafak köşe yazısını nasıl okuyabilirim? sorularının cevaplarını internet ortamında sorgulamaya başladı. Hayrettin Karaman'ın Yeni Şafak köşe yazısında Prof. Dr. M. Mustafa Şelebî'yi referans göstererek zaruri durumlarda rüşvet almanın haram olduğunu ama vermenin ise caiz olduğunu belirtti.

Hayrettin Karaman'ın Yeni Şafak köşe yazısı


Hayrettin Karaman'ın Yeni Şafak gazetesindeki köşe yazısı bir anda sosyal medyada gündeme oturdu. Hayrettin Karaman, köşesinde Prof. Dr. M. Mustafa Şelebî'yi referans göstererek zaruri durumlarda rüşvet almanın haram olduğunu ama vermenin ise caiz olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

Burada emirin, valinin veya sultanın, rüşvetinizle sizin evrakınıza imza atması, size isteğinizi vermesi, istediğiniz emri çıkarması hadisesi vukua gelmezse, siz hemen bir haftada veya 24 saat içinde ölmezsiniz; ama meşru bir menfaat elinizden gider ve siz artık ondan istifade edemezsiniz. Edemeyince, demek ki, fıkıh bunu bir zaruret olarak kabul ediyor ve bundan dolayı rüşvet verirsin diyor. Bu senin için caizdir. Ama karşı taraf için haramdır.


Hayrettin Karaman kimdir?


Hayrettin Karaman, Türk ilâhiyatçı ve yazar. 1959 yılında Konya İmam-Hatip Lisesi'nden, 1963 yılında İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü'nden mezun oldu. 1965 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nde asistan olarak çalışmaya başladı

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER