Gaziantepspor Muhammet'in yerini doldurdu
Muhammet Demir'i Trabzonspor'a satan Gaziantepspor, bu oyuncunun yerini Fransa'dan yaptığı transferle doldurdu.
FutbolArena - Kırmızı-siyahlılar Fransa'nın Rennes takımında forma giyen golcü futbolcu Habib Habibou'yla satın alma opsiyonuyla birlikte 2.5 yıllık sözleşme imzaladı.
Gaziantepspor resmi internet sitesinden bu transferi duyurdu. Resmi siteden yapılan açıklamada; "Kulübümüz, Fransa'nın Rennes takımında forma giyen 28 yaşındaki tecrübeli forvet Habib Habibou ile satın alma opsiyonlu olarak 2,5 yıllık anlaşma sağlamıştır. 44 numaralı formamızı giyecek olan yeni oyuncumuz Habib Habibou'ya hoşgeldin diyor, Kırmızı-Siyahlı forma altında başarılar diliyoruz." denildi.
Habib Habibou kimdir?
2014-2015 sezonu başında Gent'ten Rennes'e 2.5 milyon Euro karşılığında transfer olan Habib Habibou Rennes'de beklentileri karşılayamadı ve 26 maçta sadece 3 gol atıp 1 de asist yaptı. Geçen sezonki bu kötü performansının ardından bu sezon yedek bekleyen Habibou sezonun ilk yarısında sadece 7 dakika oynayabildi. 28 yaşında Fransız vatandaşı olan Orta Afrika doğumlu Habibou, uzun yıllar Belçika liginde top koşturmuştu.