Hakan Ünsal: 'Derbinin favorisi Beşiktaş'

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Hakan Ünsal, Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray arasında yapılacak derbide, siyah-beyazlıları favori gördüğünü ifade etti.

AA muhabirinin sorularını cevaplayan Ünsal, 14 Aralık'taki derbiyi vefutbolculuk kariyerinde formasını giydiği Galatasaray'ın Avrupa kupalarındakimücadelesini değerlendirdi.
Derbinin Galatasaray için kırılma maçı olabileceğini belirten Ünsal,"Galatasaray taraftarı çok mutsuz ve yönetimi protesto ediyor. Galatasarayyenildiği takdirde aradaki puan farkı kapanmayacak hale gelebilir" dedi.
Ünsal, derbi için şunları söyledi:
"Derbide oyunun tempo ve istek yönüne bakarsak, favori Beşiktaş. Heriki takımın da zaafı var. Gol atmak isteyen, tempolu ve arayış içerisindekiBeşiktaş, pozisyon veren ve gol yiyebilen bir Galatasaray var. Ben gollü bir maçbekliyorum. Çok renkli bir maç olabilir. Mustafa hocanın etkisinden dolayı2-2'lik bir skor olabilir diye düşünüyorum. Tabii ki diğer ihtimal de Beşiktaş'ın kazanması."
Galatasaray'ın, Beşiktaş maçını hasarsız atlatsa bile transfer yapmadan lig yarışı içinde olmasının zorluğuna dikkati çeken Ünsal,sarı-kırmızılıları kritik günlerin beklediğini kaydetti.
"Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi Kupası'nı alması zor"
Ünsal, Galatasaray'ın şu anki durumuyla UEFA Avrupa Ligi'nde finalşansının zayıf olduğunu savundu.
Sarı-kırmızılıların Avrupa kupalarındaki durumunu değerlendiren Ünsal,şöyle konuştu:
"Her takımın, UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra hedefi UEFAAvrupa Ligi Kupası'nı kazanmak olur. Gerçekçi olursak, içinde bulunduğu durum vekadro yapısı itibarıyla Galatasaray'ın şu an finale gitme ve UEFA Avrupa LigiKupası'nı alma ihtimali çok zayıf. Devre arası ciddi transferler yapılıp, takımiçerisindeki sorunlar hallolursa o zaman başka şeyleri konuşabiliriz ama bu görüntü içinde bence Galatasaray'ın kupayı almadan ziyade, içerideki sıkıntısınıhalledip, eksikleri kapatmayı düşünmesi daha gerçekçi olur. Onları yapamazsa buhedefe ulaşamaz."
Kadrodaki oyuncu çeşitliliği ve kalitesinin çok önemli olduğunu dilegetiren Ünsal, "Fenerbahçe ve Galatasaray'dan hangisi bu kupada iddialı konumdadersek, ben kadro bakımından Fenerbahçe derim" ifadesini kullandı.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri