Cüneyt Tanman: 'Favori kazandı'

Galatasaray'dan kısa süre önce ayrılan Cüneyt Tanman, Atletico Madrid maçını yorumladı.

FutbolArena - Galatasaray'da Sportif AŞ ve Yönetim Kurulu'ndaki görevlerinden ayrılan Cüneyt Tanman, sarı kırmızılı ekibin Atletico Madrid ile oynadığı maçın ardından yorumlarda bulundu.

Bugün Gazetesi'nde maçı değerlendiren Cüneyt Tanman'ın yazısı;

Hamza hoca maçtan evvel söylemişti; Atletico Madrid favoriydi ve favori kazandı. Atletico Madrid tabii ki iyi bir takım. Ama özellikle ilk yarıda Galatasaray'ın da onlara yardımcı olduğunu söylemeliyim.
Galatasaray, ligde iyi oynamasa da Şampiyonlar Ligi'nde daha farklı bir havaya bürünür ve rakiplerine zor bir 90 dakika yaşatırdı. Arena'nın farkı bu yıl kalmadı ne yazık ki. Son dönemlerde yaşanan olumsuzluklardan hoca da etkilenmiş. Fazla kontrollü başladı. Hem kadro yapısı hem de taktiksel diziliş anlamında sürpriz isimler vardı. Yerini yadırgayabilecek oyuncular çoktu. İlk yarıda üç kupalı takım sanki toplama takım gibi ürkek, rakibini sadece kontrol etmeye çıkmış gibiydi.
Sneijder, Podolski sadece adam takip ettiler. Emre oynatılmadığı için işi sermiş, kendini hazırlamamış olmalı ki bir acayip top kayıpları ile başladı. Sürpriz ön libero Hakan hiç ortalıkta gözükmedi. Karşısındaki çabuk oyuncular istedikleri gibi oynadılar.
Atletico Madrid, Galatasaray'dan hem daha teknik hem daha çabuk ve daha bir takım görünümündeydi. Rakibinin bozulan psikolojisini çok iyi kullandı. 2-0'a kadar istediği gibi oynadı, gerekenleri yaptı. 2'nci gol sonrası 30'da Umut'un girmesi ile Sneijder, sevmediği sol kanattan Burak'ın arkasına geçti. Galatasaray bu değişiklikle biraz kıpırdadı. Yasin, ikinci yarıda oyuna girince, Hakan Balta alıştığı yere, Denayer ise sağa geçti. Galatasaray fabrika ayarlarına geri döndü. Aslan, kendi evinde olduğunu hatırladı.
Yasin'e bravo… Oynamıyor diye sermemiş, kendini iyi hazırlamış. Sağ tarafta çok etkili oldu. Aslında geçen yılın en etkili isimlerinin arasındayken, oynamaması bence çok anlamlı değildi. Arkasında Denayer de çıkmaya başladı. Sağ kanat çok etkili oldu. Atletico bunaldı adeta. İşte istenen bu Galatasaray'dı. Bir de Podolski istenen Podolski olabilseydi belki maç geri dönebilirdi. Maçın ikinci yarısında görüntü şuydu: Galatasaray zorladı, Atletico 2-0'ı korumaya çalıştı. Tabii risk alan Galatasaray, Atletico'ya net iki pozisyon daha verdi. Kısaca Hamza hocanın başladığındaki değil, ikinci yarıdaki hamleleri doğruydu.
Galatasaray bu maçta yenildi. Bu çok güzel bir şey değil tabii ancak bir teselli gerekiyorsa bir şeyleri görme fırsatı yakaladı diyebilirim. Ayarlarla çok oynamamak gereğini anladı.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri