Duygun Yarsuvat, TFF başkanlığına aday oluyor

West Ham'ın istediği iddia edilen Tolgay, Beşiktaş'taki geleceğinin yeni hocaya bağlı olduğunu söyledi.

Galatasaray eski başkanı Duygun Yarsuvat, TFF başkanlığına aday oldu. Yarsuvat, sezon ortasında Galatasaray'daki kriz döneminde elini taşın altına koyarak başkanlık görevine gelmişti. Sarı-kırmızılılarla 20. şampiyonluğa ulaşarak 4. yıldızı takan ve Türkiye Kupası'nı da alarak duble yapan Yarsuvat, kısa zamanda efsane başkan haline geldi. Taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan ve Türk sporunda örnek başkan olarak lanse edilen Duygun Yarsuvat, Türkiye Futbol Federasyonu'nu yönetmeye talip oldu.

YARSUVAT AKADEMİK KİMLİĞİYLE TANINIYOR

Duygun Yarsuvat, akademik kimliğiyle tanınan bir isim. Galatasaray Lisesi mezunu olan ve üniversite eğitimini İstanbul Hukuk Fakültesi'nde alan Duygun Yarsuvat, Türkiye'ninde önde gelen ceza hukuku profesörlerinden biri durumunda. Galatasaray Üniversitesi'nin 2004-2008 yılları arası rektörlük görevini üstlenen Yarsuvat, Galatasaray Kulübü Divan Kurulu'nun da 1998-2002 yılları arasında başkanlığını yürüttü. Türk Ceza Hukuku Derneği'nin kurucu üyesi, Uluslararası Ceza Hukuku Derneği'nin ise yönetim kurulu üyesi olan Yarsuvat, halen Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak ders vermekte.

25 Ekim 2014'te Galatasaray başkanlığına seçilen Duygun Yarsuvat, sarı-kırmızılı takımla Süper Lig'de ve Türkiye Kupası'nda şampiyonluk yaşadı. Yarsuvat, sezon sonunda görevini Dursun Özbek'e devretti.

AÇIKLAMA YAPTI

Yarsuvat'ın konuyla ilgili Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Bakın, bazıları içinden geçeni söylüyor herhalde. Olabilirse de olabilir. Kimse bana gelip bana olabilir misin demedi, ya da bana bir şey söylemedi. Türk futbolunu birleştiren mesajlar verebilirim. Heyecanlandım açıkçası. Kimden geldiğini merak ediyorum. Herhalde konuşulmuş… Düşünmek başka bir şey aday olmak başka bir şey. Adaylığı düşünüyorum açıkçası" dediği belirtildi.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri