Son dakika Fenerbahçe haberleri - Bugünkü Fenerbahçe gelişmeleri (17 Şubat Çarşamba)

Basında çıkan Fenerbahçe haberlerini sizler için derledik. Fenerbahçe ile ilgili basında bugün neler yazıldı?

FutbolArena - FutbolArena, bugün Fenerbahçe ile çıkan önemli gelişmeleri sizler için derledi. İşte 17 Şubat 2016 Çarşamna gününde basında çıkan Fenerbahçe haberleri.

17 Şubat Çarşamba Fenerbahçe Haberleri

Fenerbahçe maçında Putin tişörtü giyen Lokomotiv Moskovalı Tarasov'a Rusya'dan tepki

Rusya Parlamentosu alt kanadı Devlet Duması Gençlik ve Spor Başkanı Dmitri Svichev, Lokomotiv Moskova'nın futbolcusu Tarasov'a Putin tişörtü giymesinden dolayı tepki gösterek "Rus Türk ilişkileri doğrultusunda bunun çok yersiz bir hareket olduğunu" söyledi.
Dmitry Svichev konuyla igili olarak "Oldukça yersiz bir hareket. İlişkilerin dostça olmadığı bir dönemde taraftarları neden kışkırtıyorsun? Bunu yapmanın anlamı ne? Kararı UEFA verecektir. UEFA'nın farklı cezalandırma yöntemi var. Ancak bazı futbolseverler ve yorumcular da doğru söylüyor. Siyaset yapmanın gereği yok. Düşüncesiz hareketlerle taraftarları kışkırtmak yerine oyun oynamak gerekiyor.

Pereira'ya Van Persie eleştirisi

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe sahasında Lokomotiv Moskova'yı 2-0 mağlup ederek önemli bir avantajı ele geçirdi. Spor yorumcusu Erman Toroğlu, sarı lacivertlilerin sergilediği oyunu överken, Vitor Pereira'yi bir kez daha Robin van Persie üzerinden eleştiri yaptı.

Erman Toroğlu'nun Fotomaç Gazetesi'ndeki köşe yazısından bir bölüm;

Bir kupa maçı nasıl oynanması gerekiyorsa, F.Bahçe dün öyle oynadı. Defansta riske girmediler, ailece hücuma ç›kmadılar. Zaten kalabalık hücuma gittiklerinde de işi bitirdiler.
Bu F.Bahçe, bu rakibini orada da yener. Hatta daha rahat yener.
Bazıları şunu diyebilir; Yahu kardeşim, bu Rus takımı da hiç düşünüldüğü gibi değilmiş. Orası F.Bahçe'yi ilgilendirmez. Sarı- lacivertliler, hem defansta hem hücumda çok az hatayla oynadı. Ama maalesef bu teknik direktör bir yerde takılıp kalıyor.

Nerede? Yahu kardeşim, bu bir Avrupa kupası maçı...

Bırak adam oynasın!
Van Persie de sahada bayağı iyi. Kendine pres yapanları alıp terse götürüyor, arkadaşlarını ters yönden pozisyona sokuyor. Ceza sahası civarında topu veriyorsun ayağına topu çok iyi kullanıyor. İyi işler yapıyor. Yahu bırak oynasın.
Ondan sonra da diyorlar ki "Van Persie güçsüz". Futbolcu böyle maçlarda güç kazanır, kendine gelir, moral bulur. iddia ediyorum; Van Persie'yi oyundan almasaydı, kesinlikle gol farkı artardı. Oradaki maç formaliteye girerdi. Ama dedim ya adam Van Persie'ye takılmış gidiyor.

Fenerbahçe, Survivor'u solladı

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Fenerbahçe sahasında Lokomotiv Moskova'yı konuk etti. 16 Şubat Salı reytingleri içerisinde bu karşılaşma izlenme rekorları kıran Survivor yarışmasını geçti.

16 Şubat 2016 Salı Reyting Sonuçları

AB grubunda 24.89 share alan Fenerbahçe - Lokomotiv Moskova maçı 1. olurken, Survivor 16.49 share aldı. Totalde ise Fenerbahçe maçı 21.81, Survivor ise 16.49 share aldı.
Fenerbahçe maçı total reyting sıralamasında Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz adlı dizinin arkasında 2. olurken, Survivor programı 3. sırada yer aldı.

Emenike'den şike açıklaması! Emenike şike iddialarıyla ilgili neler dedi?

İngiliz basınına konuşan 28 yaşındaki Nijeryalı futbolcu, Fenerbahçe otobüsüne yönelik silahlı saldırı, şike iddiaları ve gözaltına alınmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Geçen yıl nisan ayında Çaykur Rizespor deplasmanından dönen Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse silahlı saldırı yapıldığı sırada kardeşiyle telefonda konuştuğunu belirten Emenike, "Otobüs birden yoldan saptı ve panik yaşandı. İçgüdüsel olarak kendimi korudum. Güvenlik yetkilisi şoförün vurulduğunu söyledi. Onu kanlar içinde görmek korkunçtu" ifadelerini kullandı.
Şike iddialarının ardından gözaltına alınmasına yönelik de açıklamalarda bulunan golcü futbolcu, "Nezarethane dönemi, uyanamadığım çılgın bir kabustu. Hayatımda hiç suç işlemedim ama bir suçluymuşum gibi bana davranıldı. Su ve ekmekle yaşadım" dedi.
Nezarethanede geçirdiği zamanın "hayata dair kendisine yeni bir bakış açısı kazandırdığını" kaydeden Emenike, adaletin yerini bulmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.
Süper Lig'de geçen sezon oynanan ve Fenerbahçe'nin deplasmanda Çaykur Rizespor'u 5-1 mağlup ettiği karşılaşma sonrası Trabzon Havalimanı'na dönmek için yola çıkan sarı-lacivertli kafileyi taşıyan otobüs, Trabzon'un Sürmene ilçesi yakınlarında saldırıya uğramıştı. Saldırıda yaralanan şoför hastaneye kaldırılmıştı.
Şike iddiaları çerçevesinde 2011 yılının temmuz ayında gözaltına alınan Emenike, savcılığa ifade vermesinin ardından serbest bırakılmıştı.
Nijeryalı futbolcu, bu sezon ara transfer döneminde Fenerbahçe'den sezon sonuna kadar West Ham United'a kiralanmıştı.

Futbolarena anasayfasından devam...

Fenerbahçe Son Dakika Haberleri