Fenerbahçe'ye transfer yasağı tehlikesi

Transferin gözde ismi Erkan Zengin geçtiğimiz günlerde, ‘'Fenerbahçe'den başkasına gitmeyeceğim. Görüşmelerimiz devam ediyor. Eskişehir'e dönmeyeceğim bile. Ya Fenerbahçe, ya İsveç. Bu kadar basit yani" ifadelerini kullanmış ve Fenerbahçe'de oynayamaması durumunda ülkesine döneceğinin sinyalini vermişti.

Uluslararası Spor Hukuku konusunda Uzman Avukat Alpay Köse, Skorer'e Erkan Zengin transferinde gelinen son durumu değerlendirdi.
Yıldız futbolcunun Fenerbahçe'ye transfer olamayıp bu nedenle ülkesine dönmesi ve Eskişehirspor'un da bu durumu UEFA'ya taşıması durumunda Fenerbahçe'nin transfer cezası alabileceğini ifade etti. Aynı zamanda fesih işleminden sonra Fenerbahçe'ye gitmesi halinde dahi bu cezanın oluşabileceğine dikkat çeken Alpay Köse ‘'Hem UEFA düzenlemelerinde, hem de FIFA düzenlemelerinde futbolcuyu ayartan kulüp, haksız olarak fesih etmesine neden olursa bu kulübe 2 döneme kadar transfer yasağı verilir. Fesih işleminden sonra ilk transfer olduğu kulüp haksız feshe neden olmuş sayılır'' diyerek sarı-lacivertli takım adına tehlikenin boyutunu gözler önüne sermiş oldu.

Futbolarena anasayfasından devam...

Fenerbahçe Son Dakika Haberleri