Savcılık yeni soruşturma başlattı!

Aziz Yıldırım'ın "Futbolda şike" soruşturmasındaki "kumpas" iddialarına ilişkin yaptığı suç duyurusu üzerine soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör veÖrgütlü Suçlar Bürosu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın suç duyurusuüzerine, "Futbolda şike" soruşturmasında "kumpas" olup olmadığını araştıracak.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Aziz Yıldırım'ın, "Futbolda şike"soruşturmasında kendisine ve kulübe "kumpas" yapıldığı iddialarına ilişkin suçduyurusu üzerine harekete geçti.
Başsavcılık, Yıldırım'ın şikayet dilekçesini, İstanbul CumhuriyetBaşsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'na gönderdi. Dilekçeyi değerlendirenTerör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, "Futbolda şike" soruşturmasında "kumpas"iddialarına ilişkin soruşturma başlattı ve bir savcı görevlendirdi.
Savcılık, "Futbolda şike" soruşturmasında Aziz Yıldırım ve kulübeyönelik kumpas yapılıp yapılmadığını araştıracak, "Şike" soruşturmasında görevalan polisler ile diğer ilgili kamu görevlilerinin "Hukuka aykırı işlem yapıpyapmadığı", "Görevini kötüye kullanıp kullanmadığı" gibi konuları ele alacak.Soruşturma kapsamında Aziz Yıldırım, "mağdur" sıfatıyla ifadeye çağrılabilecek.
Savcılık ayrıca, Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'ın "Gülengrubu, Aziz Yıldırım'dan 50 milyon dolar istedi. Yıldırım da Fenerbahçe de buparayı vermedi. Ondan sonra malum süreç başladı" şeklindeki sözlerini, soruşturmakapsamında inceleyecek, gerek görürse Duygun Yarsuvat'ın da bilgisinebaşvurabilecek.
Yıldırım'ın suç duyurusu dilekçesi
Aziz Yıldırım'ın avukatları aracılığıyla İstanbul CumhuriyetBaşsavcılığı'na sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, 17 ve 25 Aralık tarihlerindeyaşanan ve "hükümete darbe teşebbüsü" şeklinde nitelendirilen olayların ardındaniçlerinde adliye mensupları (hakim ve savcılarla), adli kolluk teşkilatı(polislerin) mensuplarının olduğu illegal bir yapılanmanın devlet içindekivarlığının tespit edildiği kaydedildi.
Bu illegal yapıya üye olanların, kanunlarla kendilerine verilmiş görevve yetkilerinin (sözde hukuka uygunluk şemsiyesi altında) kullanırken, esasenkendi iradeleri ile hareket etmedikleri aktarılan dilekçede, bu illegal yapınınüyelerinin, örgüt yapılanması altında, örgüt kurucularının ve örgütyöneticilerinin kendilerine verdikleri illegal vazifeleri, yasalarla kendilerindeverilmiş görev ve yetki alanları için (sözde) hukuka uygunluk görünümü kisvesialtında yerine getirdikleri anlatıldı.
İlk bakışta kanuni vazifelerini hukuka uygun yaptıklarını ifade edenve bu şekilde bir dış görüntü oluşturan bu örgüt üyelerini aslında vazifelerinive tabii oldukları kanunları illegal faaliyetlerinin icrası için bir araç olarakkullandıkları savunulan dilekçede, şu ifadelere yer verildi:
"Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetinin bilgisi dışında ve gerekseTürkiye Cumhuriyeti hükümeti ve TBMM iradesine yönelik bu illegal yapının amaç,kullanılan araç, oluşturulan hiyerarşik bağ ve eylemleri ile anayasal bir çoksiyasi, idari ve sosyal yapıda faaliyet gösterdikleri izahtan varestedir. Buillegal yapı; yakın tarihlerde pek çok stratejik ve kritik kurum ve idarimekanizmaları ele geçirme yönünde 'kumpas' şeklinde adlandırılan eylem veyöntemlere başvurmuştur. Söz konusu bu illegal yapının bir başka ve önemli hedefide taşıdığı ekonomik ve sosyal önem sebebi ile futbol kulüpleri ve yönetimleriolmuştur. İllegal yapı, 17 ve 25 Aralık kalkışması öncesinde, 7 Şubat'ta MİT'e, 3Temmuz da ise Fenerbahçe Spor Kulübü'ne karşı benzer 'kumpas' eylemleri içindebulunmuştur. Bunlar dışında da aynı illegal yapının kamuoyu tarafından bilinenpek çok ceza yargılaması dosyasında da benzer eylemleri ifa ettikleri ortayaçıkmıştır."
"Futbolda şike" soruşturmasında yapıldığı iddia edilen usulsüzlükleregenişçe yer verilen dilekçede, söz konusu soruşturmada görev alan polis, savcı vehakim ile diğer kamu görevlileri hakkında "Silahlı örgüt kurmak, yönetmek","Görevi kötüye kullanma", "Haberleşmenin gizliliğini ihlal", "Özel hayatıngizliliğini ihlal", "Kişisel verilerin kaydedilmesi" ve "Tehdit" suçlarından davaaçılması ve cezalandırılması talep edildi.

Futbolarena anasayfasından devam...

Fenerbahçe Son Dakika Haberleri