UEFA Gençler Ligi'nde hakem skandalı

UEFA Gençler Ligi'nde Chelsea ile Valencia arasında oynanan maça hakem hatası damga vurdu.

FutbolArena – 19 yaş altı futbolcuların görevaldığı UEFA Gençler Ligi'nde son 16 turu maçları başladı. Son şampiyon Chelsea ile Valencia arasındaki karşılaşmaya hakem skandalı damga vurdu.

UEFA'da hakem skandalı! Chelsea - Valencia maçında penaltı pozisyonu


44. dakikada Chelsea'nin Jay DaSilva'nın golüyle1-0 öne geçtiği karşılaşmada 45+1'de Soler'in penaltı golüyle Valencia eşitliğiyakaladı. 83. dakikada İspanyol ekibi bir penaltı daha kazandı. Bu defa topunbaşına Igor Martinez geldi ve penaltıyı kaçırdı. 90 dakika eşitlikle sonuçlandıve doğrudan penaltı atışlarına geçildi. Chelsea ilk penaltıyı gole çevirdi.Valencia'nın ilk penaltısında ise Gil'in şutunda top kalenin içindeki direğeçarparak geri geldi. Hakem Adrien Jaccottet golü geçerli saymadı. Gil ve diğerValencia'lı futbolcular topun içerideki direkten döndüğü şeklinde itirazlardabulundular. Adrien Jaccottet daha sonra yardımcısıyla da konuştu ama iki hakemde topun içerideki direkten döndüğünü fark edemediğinden gol kararı çıkmadı.

Kalan penaltılarda iki takım da atış kaçırmadı.Ancak Valencia'nın aslında gol olan ilk penaltı vuruşu gol değerikazanmadığından son penaltı atışlarına Chelsea 4-3'lük üstünlükle girdi. 5.penaltıda İngiliz ekibinin futbolcusu Abraham golü atınca skor 5-3'e geldi veValencia'nın 5. penaltıyı kullanmasına gerek kalmadığından maç sona erdi.Böylece İspanyol ekibi aslında hiç penaltı kaçırmadığı bir maçı kaybetmişoldu.

Karşılaşma sonrasında Chelsea kulübü gerek sosyalmedya, gerekse resmi sitesinden yaptığı açıklamalarda hakemlerin hatalı kararverdiğini kabul etti. Valencia kulübü ise bu hatayla ilgili UEFA'yabaşvuracaklarını açıkladı.

Futbolarena anasayfasından devam...

Chelsea Son Dakika Haberleri