Passolig'ten "karaborsa" açıklaması!

Gündeme bomba gibi düşen 'Passolig'le karaborsa' haberimiz sonrasında Passolig'den açıklama yapıldı.

Dün Fanatik gazetesinde yer alan karaborsa skandalıyla ilgili Passolig'ten bir açıklama geldi.

İşte o açıklama
Bilet veya kombine sahibi hakkını başka birine devretmesi
Dünyanın herhangi bir yerindeki biletle girilen herhangi bir sanat veya spor etkinliğinde bir bilet sahibi, biletini dilerse bir başka kişiye devredebilir. Bu durum iki kişi arasındasözlü bir akit ile gerçekleştirilmektedir. Passolig olarak, bir bilet sahibinin, dilerse biletini bir arkadaşına, tanıdığına vs. armağan edebilmesinde herhangi bir sakınca görmediğimiz gibi, maç izleme kültürümüz içerisindeki bu yaygın davranışın ikram geleneğimiz ve toplumsal ilişkilerin zenginliği açısından desteklenmesi gerektiğine de inanıyoruz.
Dolayısıyla bir Passolig kart sahibi dilerse herhangi bir maçın biletini bir başka Passolig kart sahibine devredebilir. Burada önemli olan husus, maç biletini alan kişinin de Passolig kartı ile stada girecek olması, maç biletini alan kişinin seyirden yasaklı bir kişi olmaması ve Passolig'in “kişiye özel kart ile maça giriş" ilkesinin devam etmesidir. Passolig'in internet sitesi, maç biletinin ücretsiz olarak bir başka Passolig kart sahibine transferine izin verir. Bu transfer karşılığı, iki Passolig kart sahibi arasında bir para alışverişinin olup olmadığı, Passolig'in müdahil olabileceği ve müdahil olması gereken bir konu değildir.
Başka bir kişiye ait Passolig kartıyla stadyuma girilmesi
Bilet transferi yapılan Passolig kart sahibinin yerine bu kartla bir başka kişinin stadyuma girmesi 6222 sayılı kanuna göre suç olup bu konuyla ilgili spor müsabakasına izleyici olarak girecek kişilerin kontrolünü yapma yükümlülüğü ev sahibi kulüplere aittir. Bu kontrollerin yapılabilmesi için gerekli olan teknik donanımlar ve fotoğraf çıktıları e-bilet sistemi bünyesinde bulunmakta olup ilgili görevlilerin kullanımına sunulmuştur.
Bununla birlikte sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesi amacıyla çıkarılan 6222 sayılı yasa da stadlara bir başka kişiye ait kartla girmeyi suç kabul etmekte ve bu konudaki kontrol sorumluluğunu da ev sahibi kulüplere yüklemektedir.

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER