Lassana Diarra ortada kaldı. FIFA izin vermiyor

Bu sezon başında Lokomotiv Moskova ile olan sözleşmesini tek taraflı fesheden Lassana Diarra'nın 8 ay içinde 6 transferine FIFA'dan 'olmaz' cevabı geldi. 

FutbolArena Dış Haberler - Chelsea, Arsenal ve Real Madrid gibi dünyaca ünlü kulüplerde forma giyen Lassana Diarra'nın başı FIFA ve eski kulübü Lokomotiv Moskova ile dertte. Bu sezon başında Lokomotiv Moskova'da eski teknik direktör Leonid Kuchuk'u boykot ettiği için antrenmanlara çıkmayan Fransız futbolcu daha sonra kadro dışı bırakıldı ve akabinde kulübüyle olan sözleşmesini tek taraflı fesh etti. Ancak bu hareket Diarra'ya çok pahalıya patladı.

Haziran ayından bu yana Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya'da toplamda 6 takımla görüşen Diarra'nın transferine FIFA izin vermedi. Sezon başında kulübüyle olan sözleşmesini erken tek taraflı fesh ederek kulübe bir mektup gönderdi. Ardından Lokomotiv Moskova da Diarra'yı, FIFA'ya şikayet etti. Dava henüz resmi olarak sonuçlanmasa da FIFA, Diarra'nın bu zamana kadar 6 transferine izin vermeyerek Lokomotiv Moskova'yı haklı bulduğunu gösterdi. Çünkü bu olay yüzünden ya Diarra, ya da transfer olacağı kulüp Lokomotiv Moskova'ya tazminat ödemek zorunda. Bu nedenle yıldız futbolcunun Inter'in ardından son olarak West Ham'a transfer olmasına da FIFA müsade etmedi. Yakın zamanda Inter kulübünün avukatı "Bu Diarra'nın kendi sorunu. Tazminatını da kendisi ödemek zorunda." şeklinde konuşmuştu ve Inter gibi Diarra ile anlaşan diğer kulüpler de tazminatı ödemeye yanaşmamıştı.

Diarra ise FIFA'nın; İngiltere, Almanya, İtalya ve Fransa'da kendisine oynama yasağının getirdiğini itiraf ederek durumlar netleştikten sonra bu konu hakkında açıklama yapacağını söyledi.

Öte yandan sezon başında Lokomotiv Moskova taraftarları da bu olayların başladığı dönemde lig maçlarında sürekli olarak tribünlerde astıkları pankartlarda Diarra'ya "Kendini ne sanıyorsun? Ronaldo musun?" şeklinde tepkilerini göstermişti.

Haber: Barbaros Yıldızlı

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER