Taraftar, Rizespor'u yalnız bıraktı
Sahasında gülemeyen "Atmacalar"ı taraftarı da yalnız bıraktı.
Ligin ilk yarısında sahasında oynadığı8 maçta galibiyet yüzü görmeyen Çaykur Rizespor'un tribünlerindeki taraftarsayısı, geçen sezonun aynı dönemine göre yüzde 75 düştü.
İç saha maçlarını 15 bin 485 seyirci kapasiteli Yenişehir Stadı'ndaoynayan yeşil-mavililer, ligin 16 haftalık ilk devresinde sahasındaki 8karşılaşmada toplam 16 bin 924 biletli seyirciyi tribünlere çekebildi.
Karadeniz ekibinin taraftarı, Yenişehir Stadı tribünlerini en fazlaligin 4. haftasında 1-0 kaybedilen Bursaspor maçında doldurdu. Bu karşılaşmada "Atmacalar"a 2 bin 417 biletli futbolsever destek verdi.
Çaykur Rizespor'un bu sezon en az seyirci çektiği karşılaşma ise 3-0 kaybedilen Kardemir Karabükspor maçı oldu. Bu karşılaşmayı tribünlerde bin 817taraftar izledi.
Geçen sezonun ilk yarısında ise sahasında 8 lig maçına çıkan Çaykur Rizespor'u 66 bin 808 taraftar izlemişti. Geçen sezonun ilk yarısında sahasındakimaçlarda ortalama 8 bin 351 taraftara oynayan yeşil-mavililer, bu sezon ise maç başına 2 bin 116 taraftar desteği bulabildi.
Yeşil-mavili ekibin Ziraat Türkiye Kupası'nda sahasında çıktığı üç karşılaşmanın ise toplam seyirci sayısı bin 5 oldu. Kupasda, Trabzon AkçaabatSebat Proje maçında 465, Adana Demirspor karşılaşmasında 277, Sarıyermücadelesinde ise 263 kişi tribünlerden takımına destek verdi.
"Olumlu sonuçlar alamayınca taraftarı stada çekemedik"
Kulüp basın sözcüsü Aykut Ferah, AA muhabirine yaptığı açıklamada,geçen sezona oranla seyirci sayısında ciddi oranda düşüş yaşadıklarını söyledi.
Futbolda şiddetin önlenmesi kapsamında Passolig uygulamasına destek verdiklerine dikkati çeken Ferah, "Taraftarların Passolig için ödeyeceği ücretinyerine kombine kart alan her taraftara, Passolig alan 100-200-300 gibi sıralısayılardaki seyircilere forma hediye ettik. Bunun yanında her maç tribünlerdekurayla forma kazanan taraftar belirledik. Buna rağmen istediğimiz seyircidesteğini arkamızda bulamadık. Seyirci sayısındaki düşüşte Passolig kadaraldığımız olumsuz sonuçların da etkisi var. Taraftarı mutlu edemedik" diyekonuştu.
Bu sezon iç sahada şampiyonluk adaylarına karşı henüz maç oynamadıklarını ifade eden Ferah, Anadolu takımlarının şampiyon adayı takımlarlakarşılaştıklarında ortalama 10 bin seyircinin stada geldiğini kaydetti.
Ferah, ligin ikinci yarısında seyirci sayısında yüzde 100'ün üzerindeartış olması halinde bile geçen sezonu yakalama şansları bulunmadığına vurgu yaparak, "Bu takım bütün şehrin takımı ve seyirci desteğine ihtiyacı var. İkinci yarı onların desteğiyle bu takım ayağa kalkacaktır"dedi.
Çaykur Rizespor'un 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarının ilk yarısındaiç sahadaki 8 maçlık seyirci sayısı ve maç sonuçları şöyle:
Spor Toto Süper Lig 2013-2014 sezonuMaç SkorSeyirci Sayısı
Çaykur Rizespor-Gençlerbirliği 1-011.464
Çaykur Rizespor-Kayseri Erciyesspor2-19.305
Çaykur Rizespor-Bursaspor 2-19.430
Çaykur Rizespor-Antalyaspor 1-28.677
Çaykur Rizespor-Akhisar Belediyespor 0-06.094
Çaykur Rizespor-Kayserispor0-25.883
Çaykur Rizespor-Fenerbahçe 1-212.033
Çaykur Rizespor-Kasımpaşa 0-03.922
TOPLAM 66.808
Spor Toto Süper Lig 2014-2015 sezonuMaç Skor Seyirci Sayısı
Çaykur Rizespor-Gençlerbirliği 1-12.121
Çaykur Rizespor-Bursaspor 0-12.417
Çaykur Rizespor-Balıkesirspor 2-22.411
Çaykur Rizespor-SAİ Erciyesspor 1-11.891
Çaykur Rizespor-İstanbul Başakşehir0-21.917
Çaykur Rizespor-Kardemir Karabükspor 0-21.817
Çaykur Rizespor-Gaziantepspor 0-12.093
Çaykur Rizespor-Torku Konyaspor 1-12.257