Geri vitesin böylesi! Van Persie yok, o var!

Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Danny Blind sürpriz bir karara imza attı. Depay hakkındaki sert açıklamalarına rağmen Robin van Persie'yi kadroya almadı ama Memphis Depay'ı aldı.

FutbolArena Detay - Manchester United'ın hücum silahlarından Memphis Depay'ın Hollanda Ulusal Futbol Takımı'nın Almanya ve Galler ile oynayacağı hazırlık maçlarının aday kadrosuna çağrılması gündeme bomba gibi düştü.

Manchester United sol kanatını bu sezon devrelan 21 yaşındaki Hollandalı yetenek Memphis Depay, ülkesinin ulusal futbol takımını çalıştıran Danny Blind tarafından bu hafta içi oldukça ağır bir dille eleştirilmişti.

Hollanda Ulusal Futbol Takımı'nı çalıştıran 54 yaşındaki Danny Blind, "Futboldaki işleviniz takım içerisinde olmalı. Ancak Memphis Depay bunu yapmayı alışkanlık haline getirmedi. Depay'ın gelecekte iyi işlere imza atması muhtemel ancak an itibariyle önünde yapması gereken işler var. Ne bileyim, belki de Louis van Gaal ona birşeyler mırıldanmış olabilir." şeklindeki açıklaması ile avrupa futbol kamuoyunda bambaşka bir tartışma gündemi yaratmıştı.
Ancak Danny Blind bu beklenmedik çıkışına rağmen Fenerbahçe'den Robin Van Persie'yi bile dahil etmediği aday kadrosuna Memphis Depay'ı dahil ederek herkesi şaşırttı.
Memphis Depay kimdir?
1994 Hollanda doğumlu, 1.76 metre boy ve 78 kilo ağırlığındaki hücum oyuncusu profesyonel kariyerine PSV Eindhoven kulübünde ünlü oyuncu ve menajer Phillip Cocu yönetiminde başladı. 2014-2015 sezonunda Hollanda Eredivisie yani en üst düzey ligde 22 golle gol kralı olan Memphis Depay, 7 Mayıs 2015 tarihinde 25 milyon İngiliz Sterlini karşılığında Jaap Stam, Park Ji-Sung ve Ruud Van Nistelrooy'dan sonra Manchester United'a PSV Eindhoven'dan transfer olan 4. oyuncu oldu.
20 kez Hollanda Ulusal Futbol Takımı forması giyen Memphis Depay, Manchester United'ta George Best, Bryan Robson, David Beckham, Michael Owen ve Cristiano Ronaldo gibi isimlerle çok ayrı bir anlam ifade eden 7 numaralı formanın da bu sezon ki sahibi.
Memphis Depay, Arsenal karşısında 3-0'lık hezimetle sahadan ayrıldıkları maçtan sonra oynanan 3 Premier Lig maçında da dakika alamazken, hafta içi Şampiyonlar Ligi'nde oynanan CSKA Moskova maçında da son 15 dakika forma şansı bulabilmişti.
Hollanda Ulusal Futbol Takımı'na hangi takımlardan hangi oyuncular çağrıldı?
Kaleciler : Jasper Cillessen (Ajax Amsterdam), Maarten Stekelenburg (Southampton), Kenneth Vermeer (Feyenoord)
Defans : Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (PSV Eindhoven), Daryl Janmaat (Newcastle United), Terence Kongolo (Feyenoord), Jairo Riedewald, Kenny Tete (both Ajax Amsterdam), Virgil van Dijk (Southampton), Joel Veltman (Ajax Amsterdam)
Orta Saha : Riechedly Bazoer (Ajax Amsterdam), Jordy Clasie (Southampton), Davy Klaassen (Ajax Amsterdam), Wesley Sneijder (Galatasaray), Marko Vejinovic (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Newcastle United)

Forvet: Bas Dost (Wolfsburg), Eljero Elia (Feyenoord), Memphis Depay (Manchester United), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Luuk de Jong (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskova), Arjen Robben (Bayern Münih)

Futbolarena anasayfasından devam...

Fenerbahçe Son Dakika Haberleri