Gençlerbirliği kalecisi Hopf, Avrupa'ya meydan okuyor
Gençlerbirliği kalesinde bu sezon gösterdiği başarılı performansla adından söz ettiren Johannes Hopf, Avrupa'nın en başarılı file bekçileri arasına girmeyi bildi.
FutbolArena Detay - Gençlerbirliği formasıyla bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 14 maça çıkıp, kalesinde yalnızca 8 gol gören Johannes Hopf, UEFA'nın 11 büyük liginde (İspanya, Almanya, İngiltere, İtalya, Portekiz, Fransa, Rusya, Ukrayna, Belçika, Hollanda ve Türkiye) oynayan takımların kalecileri arasında maç başına en az gol yiyen 3 file bekçisinden birisi oldu. İsveçli eldiven maç başına 0.57 gol yeme ortalamasıyla oynuyor.
Bu alanda zirveyi elinde bulunduran isim tecrübeli Iker Casillas. İspanyol kaleci Porto ile Portekiz Ligi'nde 13 maçta sadece 5 gol yerken, maç başına 0.38 gol yeme ortalamasına sahip. İkinci sırada ise PSV Eindhoven'li Jeroen Zoelt yer alıyor. Zoelt, PSV'nin Hollanda Eredivisie'de oynadığı 16 maçın 13'ünde görev alırken, kalesinde 5 gol gördü ve maç başına 0.38 gol yeme ortalamasına sahip oldu.
Avrupa'nın 8 liginde maç başına en az gol yiyen kaleciler
Andriy Pyatov – 18 maç / 11 gol (Shakhtar Donetsk – Ukrayna Ligi / 0.61)
Manuel Neuer- 14 maç / 9 gol (Bayern Münih – Almanya Bundesliga / 0.64)
Sergio Asenjo – 15 maç / 10 gol (Villarreal – İspanya La Liga / 0.66)
Ludovic Butelle – 18 maç / 12 gol (Club Brugge – Belçika Jupiler Ligi / 0.66)
Igor Akınfeev – 16 maç / 11 gol (CSKA Moskova – Rusya Premier Ligi / 0.68)
Hugo Lloris – 13 maç / 9 gol (Tottenham – İngiltere Premier Ligi / 0.69)
Yoan Cardinale – 17 maç / 12 gol (Nice – Fransa Ligue 1 / 0.70)
Gianluigi Buffon – 14 maç / 13 gol (Juventus – İtalya Serie A / 0.92)