Sumudica: "Fatih Terim ile konuştuk"

Gaziantep FK Teknik Direktörü Sumudica, Fatih Terim ile yaptığı telefon görüşmesine dair açıklamalarda bulundu. 

FutbolArena - Gaziantep FK Teknik Direktörü Sumudica, Sabah'a röportaj verdi. Süper Lig'de geçtiğimiz sezon ve bu sezon başarılı performansıyla dikkat çeken Rumen teknik adam, merak edilen birçok soruyu yanıtladı.

"FATİH TERİM'LE HAYAT ÜZERİNE BİR KONUŞMAMIZ OLDU"

Soru: "Türkiye'de başarınızı takdir eden teknik direktörler oldu mu? Fatih Terim'in aradığını söylemiştiniz. Neler konuştunuz?"

"Türkiye'de hiçbir teknik adam bu skorlardan dolayı aramadı. Sadece sevdiğim isimlerle elbette bir dostluğumuz oluşuyor. Konuşmak için skorların veya maçların bir önemi yoktur. Fatih Terim'le geçtiğimiz günlerde hayat üzerine bir konuşmamız olmuştu. O yüzden skorlar veya lig üzerinde görüştüğüm bir teknik direktör yoktur."

"TÜRKİYE BENİM İKİNCİ VATANIM"

"Türkiye için her zaman söylediğim bir kelime var, burası benim ikinci vatanım. Bu ülke, tarihi boyunca hep başarılı insanlar çıkarmıştır ve her zaman saygılı ve sıcakkanlılar. Burada olmaktan dolayı kendimi mutlu ve şanslı hissediyorum. Romanya'ya da birçok konuda benzerlik gösteriyor insanlar. Bu da bana rahat bir çalışma ortamı sağlıyor. Gaziantep de bu konuda özel bir şehir ve herkes bana saygı duyuyor. Her zaman tanımasam da onlara yakın olmaya çalışıyorum. Aldığımız galibiyetler tamamen bu şehrin ve takımımızın ortak başarısıdır. Gaziantep şehrini mutlu etmeye devam etmek istiyorum."

"MAÇ İÇİNDE FARKLI TAKTİKLERE GEÇİŞ YAPABİLİRİM"

Oyun sistemim hakkında neler yaptığımızı artık herkes biliyor. Maç öncesi de, maç sırasında da farklı taktiklere geçiş yapabiliyorum. Bunun en büyük sebebi, takımımızın iyi oyunculardan oluşması. Dünyanın en çok taktik bilgisi olan insanı olsanız da, eğer takımınız yeterli değilse başarılı olamazsınız. Bu takım için en uygun sistemi seçiyorum, onlara destek oluyorum.

"BOŞ VAKİTLERİNİZDE NELER YAPIYORSUNUZ?"

Tesisten eve, evden tesise şeklinde geçiyor. Özel hayatınıza sadece futbolcular değil, teknik adamlar olarak da dikkat etmek zorundasınız. Gaziantep'te evim yok, otelde kalmayı tercih ediyorum. Bu süreç futbol bilgim adına bana çok şey katıyor diyebilirim. Sürekli maç izlemeyi tercih ediyorum, dünya ligleri olsun, Türkiye ligleri olsun gerçekten seviyorum. Bu bilgimi de arttırıyor. Ekibimle de aynı otelde kaldığımız için sürekli toplantılar yapıyoruz. Hem geçmiş maçlarımız hem de antrenman metotlarımız hakkında arayış içerisinde oluyoruz.

"HEDEFİM YOK AMA HAYALLERİM VAR"

Ligdeki her puan gerçekten çok kıymetli. Tarih boyunca da futbolda bunun örneklerini gördük. Bir puan belki sizi şampiyon yapabilir, belki de küme düşürebilir. Türkiye de rekabet seviyesi olarak çok üst düzeyde, o yüzden hata yapma şansınız kalmıyor. Kişisel olarak bir hedefim yok ama elbette hayallerim var. Benim şu an tek motive olduğum şey, her maçı kazanabilmek adına oyuncularımla birlikte savaşmak. Onlar da benim gibi düşündükçe, sahada neler yaptıklarımızı herkes görüyor. Zaten herkes Gaziantep Futbol Kulübü'nün oyun anlayışını, başarısını konuşarak bunu ispatlıyor.

"GAZİANTEP'E İMZA ATTIĞIM GÜN BİR SÖZ VERDİM"

Benim hedefim bu sezon ligi ilk 10'da bitirebilmek. Gaziantep'e imza attığım gün bu şehre bir söz vermiştim, asla bu takımı ilk on sıranın altında görmeyeceksiniz diye. Geçen sezon lig boyunca bu sözümü tuttum ve ligi sekizinci sırada tamamlamayı başardık. Ama birkaç maç iyi gittik diye, rehavete girecek bir insan değilim. Bu sezon da hedefimiz ilk on sıra ama yapabileceğimizin en iyisini yapmak istiyoruz. Her maçı kazanmak için elimizden gelenin en iyisini yapan bir takım izletmeyi sürdürmek istiyorum.

Futbolarena anasayfasından devam...

Gaziantepspor Son Dakika Haberleri