Gaziantep'ten Şampiyonlar Ligi'ne! Peri Masalı

Gaziantep'te kadınlar futbol liginde mücadele eden ALG Spor'un hikayesi dikkat çekiyor. 

FutbolArena - Kadınlar 1. Ligi'nde mücadele eden ALG Spor'un başarısı dikkatlerden kaçmıyor. 3 yıl önce amatör bir mahalle takımı olan Güney Yıldız'ın kısa süre içerisinde Şampiyonlar Ligi hedefine ulaşmasının perde arkasında adeta bir peri masalı yatıyor. İş adamı Ali Gözcü'nün 3 yıl önce mahallede izlediği takıma destek olmasıyla başlayan süreç, şu anda Kadınlar 1. Ligi'nde zirvede yer alan ALG Spor'un yaratılmasına kadar uzandı.

ALG Spor nasıl kuruldu? ALG Spor'un sahibi kim?


Bloomberg HT ekranlarında ALG Spor'un nasıl kurulduğunu anlatan kulüp başkanı Ali Gözcü şunları söyledi:

"Futbolu yakından takip ediyordum. Bizim orada mahalle kadın takımından davet aldım. Sponsorluk rica ettiler. Ben de gittim ve gayet iyi oynadıklarını gördüm. Yardıma da ihtiyaçları vardı. Takımın adını ALG yaparak sponsor olduk. Aynı yıl 3. Lig'de şampiyon olduk. Ertesi yıl 2. Lig'de şampiyon olduk. Bu sene de 1. Lig'de şampiyon olmak istiyoruz. Şu anda 3 takım aynı puanda. ALG Spor lider durumda. 3'lü averajda da biz öndeyiz. 2 maçımız var. Şampiyon olmak istiyoruz."



"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE HEDEFİMİZ ÇEYREK FİNAL"

"Biz her yıl ciddi transferler yaptık. Geçen yıl şampiyon olan kadrodan şu anda sadece 1 oyuncu var. Yurt dışından önemli 5 futbolcu transfer ettik. Kadınlar Ligi'nde lig atladıkça kalite çok artıyor. Transfer yapmazsanız başarılı olmak çok zor. Avrupa'da da daha güçlü takımlar var. Biz de ALG olarak ruhumuzla oynuyoruz. Avrupa'da ilk yıl için hedefimiz Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final. Nijerya ve Ukrayna'dan milli futbolcular transfer ettik. TFF bir miktar destek veriyor ama bu Kadın futbolunu geliştirmeye yeterli olmuyor. Bizim Gaziantep'te Beşiktaş ile oynadığımız maçı 5 bin kişi izledi ama hiçbir medya bunu yayınlamadı. TFF bu noktada devreye girerek destek olmalı. Resmi kurumlardan şu ana kadar maddi destek alamadık. Biz şampiyon olursak Gaziantep'i Avrupa'da temsil edeceğiz. Resmi kurumlardan da bu konuda destek isteyeceğiz."



"ALTYAPIYA ÖNEM VERİYORUZ"

"Takımda geçen sezon futbolcu olan Aslı Canan, bu sene takımımızın hocası. Altyapılarda 60 tane futbolcumuz var. Sürekli dışarıdan oyuncu almamak için altyapıya önem veriyoruz."

KADINLAR 1. LİGİ'NDE PUAN DURUMU

ALG Spor, Kadınlar 1. Ligi'nde şu anda lider durumda bulunuyor. 3'lü averajda da aynı puana sahip olduğu takımlara göre daha iyi durumda olan ALG Spor, kalan 2 maçını kazanması halinde şampiyon olacak ve Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı elde edecek.



Son dakika Süper Lig Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Gaziantepspor Son Dakika Haberleri