Gaziantepspor'da Marcinho hayal kırıklığı yarattı

Gaziantepspor'da Marcinho büyük tepki alıyor. Brezilyalı oyuncu  hayal kırıklığı yaratan Brezilyalı

FutbolArena Özel - Gaziantepspor'un devre arasında kadrosuna kattığı isimlerden olan Marcinho, takımın en kötü isimleri arasında yer almaya devam ediyor.

Devre arası transfer döneminde Gaziantepspor'un "İşte yeni 10 numaramız" diye lanse ettiği Marcinho beklentileri karşılayamıyor. Haftalar sonra Bülent Uygun tarafından yedek oturtulan Brezilyalı futbolcu, Galatasaray maçında oyuna girdiği süreden itibaren yine saç baş yoldurtmaya devam etti. Oldukça isteksiz ve umursamaz tavırlar gösteren Marcinho'ya kırmızı-siyahlı taraftarlarda yoğun tepki gösterdi. Marcinho'nun 1. Lig'de bile forma giyecek kapasitesi olmadığı yönünde görüş bildiren taraftarlar, bu transferin kimler tarafından nasıl yapıldığını da merak ediliyor. Gaziantepspor eski teknik direktörü İbrahim Üzülmez'de Marcinho transferi yüzünden istifa etmişti.

KİM İZLEDİ, KİM ALIN DEDİ ?

Gaziantepspor'un transferde yaptığı hataların bedelini bir türlü alt sıralardan kurtulamayarak ödüyor. En çok merak edilen konulardan biri ise Marcinho'yu kimin, nasıl transfer ettiği. 31 yaşına gelmiş bir futbolcunun menajerler tarafından mı önerildiği, yoksa yıllardır kulüpte görev alan Tahsin Tam ile idari menajer Erhan Yüksek'in mi getirdiği merak ediliyor. Gaziantepspor'a geldiği günden bu yana hiç bir katkı veremeyen Marcinho'nun parasını kurtardıktan sonra bir an önce kendini de kurtarmanın planlarını da yaptığı iddia ediliyor.

ÜZÜLMEZ BU YÜZDEN GİTTİ

Gaziantepspor'un eski teknik direktörü İbrahim Üzülmez'in istifasında ise ana sebep Marcinho transferi olmuştu. Genç teknik adam ısrarla Arjantinli Lucas Mugni'yi istemiş ancak yönetimin bu isim yerine daha ucuz diye Marcinho'yu transfer etmesiyle genç çalıştırıcı çileden çıkarak takımdan ayrılmıştı. İbrahim Üzülmez'in Marcinho konusunda nekadar haklı olduğu bir kez daha görülürken, kırmızı-siyahlı yönetimin ise Marcinho'yu alarak büyük bir yanlış yaptığı da her geçen gün ortaya çıktı.

GENÇLER FORMAYA HASRET KALDI

Gaziantepspor'un kadrosunda bulunan genç oyunculardan Doğanay Kılıç, Alpay Koçaklı, Orkan Çınar gibi genç yeteneklerde teknik direktör Bülent Uygun'un Marcinho ısrarı üzerine kulübe de adeta çürüdüler. Bir türlü şans bulamayan genç futbolcular, son olarak Galatasaray karşısında Doğanay ve Orkan aynı anda maça başlayıp, Marcinho ise yedeğe çekildi. İki futbolcu uzun süre oynamamalarına rağmen istekli ve hırslı oyunlarıyla alkış alırken özellikle Orkan Çınar, yaptığı etkili ortalarla takımının hücumda önemli katkı verdi. Thiam'ın attığı golde de asisti yapan genç futbolcu ise daha sonra oyundan alındı. Doğanay ve Orkan aynı anda oyunda çıkarken yerine ise Marcinho ve Ben-Hatira girdi. Marcinho sahadahiç bir varlık gösteremezken, Ben-Hatira ise Muslera'yla karşı karşıya kaldığı pozisyonu harcayarak takımını öne geçirecek net fırsatı değerlendiremedi.

ASİSTİ BİLE YOK

Gaziantepspor'un 10 numara mevkisine aldığı Marcinho geldiği günden bu yana tek bir asist bile yapamadı. Başarısız futbolcu, tek golünü ise Bursaspor deplasmanında kaçırdığı penaltıdan dönen topu tamamlayarak atabildi. Marcinho'nun bu kadar formsuz olmasına rağmen, neden ısrarla şans verildiğini ise kimse anlam dahi veremiyor. Galatasaray maçında da yaklaşık 30 dakika oyunda kalan Marcinho, bu süre içerisinde mevkisi gereği en çok topla buluşan oyuncu olması gerekirken 8 kez topla buluşup, bunların sadece beşinde isabet sağlayabildi. Marcinho oyunda kaldığı süre içerisinde hücum alanında dikine tek bir pas bile yapmadan maçı tamamladı.

KİMLERE KALDIK?

Gaziantepspor tarihi boyunca getirdiği yıldız 10 numalarla adından söz ettirirken, Marcinho transferiyle ise bunların hepsini unutturdu. Tarık El-Taib, Rodrigo Tabata, Maxim Romaschenko, Julio Cesar gibi etkili isimlerden Marcinho gibi bir ismin transfer edilmesi taraftarı da hayal kırıklığına uğratıyor. Marcinho'nun Gaziantepspor'dan ayrılmasına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Haber: Cemil İbrahim CANSIZ

Futbolarena anasayfasından devam...

Gaziantepspor Son Dakika Haberleri