Gazi Koşusu kazananı Ahmet Çelik kimdir? Ahmet Çelik nereli?

Ahmet Çelik kimdir? Ahmet Çelik nereli? Ahmet Çelik kaç yaşında? Gazi Koşu kazananı Ahmet Çelik'in hayatı haberimizde.

FutbolArena - 93'üncü Gazi Koşusu'nu Ahmet Çelik'in jokeyliğini yaptığı The Last Romance isimli safkan kazandı. Gazi Koşusu kazananı Ahmet Çelik kimdir? Ahmet Çelik nereli? Ahmet Çelik ne kadar kazandı? Detaylar haberimizde.


93'üncü Gazi Koşusu kazananı Ahmet Çelik kimdir?


At yarışı severlerin büyük bir merak ile beklediği Gazi Koşusu yarışı tamamlandı. 93 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün isteği doğrultusunda gerçekleştirilmeye başlanan Gazi Koşusu'nun 93. yılı tamamlandı. Yılın en önemli koşusunu kazanan jokey büyük ödülün de sahibi oldu. Yaşanan bu mücük mücadele TJK TV'den canlı yayınlandı. 93. Gazi Koşusu kazananı Ahmet Çelik'in jokeyliğini yaptığı The Last Romance oldu.

1987 yılında Şanlıurfa'da hayata gelen Ahmet Çelik, ağabeyi Mehmet Çelik'in ısrarı ile Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi'ne kayıt oldu.

2003 yılında bu okuldan mezun olan Ahmet Çelik, 2004 yılından beri profesyonel olarak at biniyor.


Ahmet Çelik'in hayatı


Geçtiğimiz günlerde Hürriyet Gazetesi'ne röportaj veren Ahmet Çelik, hayatı hakkında kısa bir açıklama gerçekleştirmişti.

"Ben Şanlıurfa Suruçluyum. Bizim oralar, çayırlıklar içinde olduğu için nüfusun yüzde 80'i atçılık yapar. Babam da heves etti, dört arkadaşıyla birleşip, ucuza ‘Çetebey' isimli bir Arap atı aldı. At aldı dediysem insanlar zengin bir aile olduğumuzu düşünmesin. İki odalı köy evinde anne, baba ve 9 kardeşiyle yaşayacak kadar çok fakirdik. Aldıkları at bedava denilecek kadar ucuz alınan bir attı. Çetebey bahçeye getirildiğinde onu birinin gezdirmesi gerekiyordu. Atı yormamak düşüncesiyle en hafif kilolu olarak beni üzerine oturttular. Heybetli bir yarış atının üzerine çıkınca çok korktum. Birkaç kez arka arkaya binince de alıştım, çok hoşuma gitti. Ertesi gün çırak olarak çalıştığım oto sanayideki ustama da babama da tamirciliği sevmediğimi söyleyip, jokey olmanın yollarını araştırdım. Babam beni İstanbul'a gelip, Apranti Eğitim Merkezi'ne kaydımı yaptırdı ve gitti. 12 yaşımda İstanbul'ta bir başıma kalmıştım. Sabah 09.00'da okula gidip ders görüyor, öğlen yemeğini okulda yedikten sonra, iki arkadaş Veliefendi'nin ahırlarında, atların üst katındaki seyis odalarında uyuyorduk. Geceleri çok üşüyor, titriyorduk. Akşam yemekleri, banyo, çamaşır yıkamak, giyinmek; her şey çok zordu. Resmen çok çileli bir hayat yaşadım. "

Gazi Koşusu 93. yılında tüm heyecanı ile devam ediyor. Toplamda 21 atın yarıştığı Gazi Koşusunda ödüller de merak diliyor. Gazi Koşusunu kazanan birincilik ödülünü alan 2 milyon 393 bin liranın sahibi oldu.

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER