Galatasaray'ın Lassana Diarra transferinde son durum

İşte Galatasaray'da herkesi heyecanlandıran Lassana Diarra seferinin tüm detayları ve perde arkası. Marsilya çıkarmasının sebebi ve an be an yaşananlar.

FutbolArena Özel - Galatasaray'ın ilgilendiği isimlerden Lassana Diarra için yapılan 5 milyon Euro'luk indirim Galatasaray'ı apar topar Fransa'ya uçurdu.... Ancak Diarra'nın peşin para inadı imzaların atılmasına engel oldu.

Diarra, ön libero alternatifleri arasında Riekerink'in listesinde yaz başından bu yana 1 numaradaydı. Ancak Fransız yıldıza UEFA, Lokomotiv Moskova'dan Marsilya'ya usulsüz olduğuna karar verilen transferi nenediyle 10 milyon euro ceza vermişti.

Ve Diarra 10 milyon euroluk cezayı Galatasaray'ın ödemesi ve yıllık 5 milyon euro isteyince Cimbom'un eli yanmış ve çekilmişti. Peki ne oldu da Galatasaray yönetimi bu kadar astronomik bir tablo varken Fransa'ya gitti?

RUSLAR 5 MİLYON EURO İNDİRİM YAPINCA YOLA DÜŞÜLDÜ

Diarra'nın 10 milyon Euro'luk cezası transferine hep engel oldu. Galatasaray ise hiç kontak kesmedi ve Fransızı en çok isteyen kulüptü.

Diarra 1 haftadır eski kulübü Lokomotiv Moskova ile ceza konusu üzerine görüşmeler yaptı. Tecrübeli oyuncu, 10 milyon Euro tazminat ödemek zorunda olduğu Rus kulübünden indirim istedi ve 2 gün önce sonuç alındı, Lokomotiv Moskova cezayı yarı yarıya düşürüp Diarra'dan 5 milyon Euro istedi.
Fransız yıldız da kabul etti ve bu gelişme Galatasaray'a iletildi.

GALATASARAY TAZMİNATI ÖDEMEYİ KABUL ETTİ ÇÜNKÜ BONSERVİS ÖDEMEYECEK

Galatasaray yönetimi de sözleşmesindeki özel madde nedeniyle bonservis bedeli ödemeyeceği Diarra'nın 5 milyon euroluk tazminatını ödemeyi kabul etti.

Çünkü Diarra'nın Marsilya ile imzaladığı kontratta bedelsiz çıkış maddesi bulunuyor. Mehmet Özbek ile Cenk Ergün transferi bitirmek adına apar topar Fransa'ya gitti. Amaç Diarra'ya 3 yıllık imza attırıp dönmekti.

KONTRATI KABUL ETTİ
5 MİLYON EUROYU PEŞİN İSTEDİ
ÖDEME TAKVİMİ SORUN OLDU


Galatasaray, Diarra'ya bonuslarla birlikte yıllık 4.5 milyon Euro ve Lokomotiv Moskova'ya ödeyeceği 5 milyon Euro'luk cezayı da 3 yıl boyunca taksitlerle ödemeyi teklif etti.

Ancak Lass Diarra'nın 'peşin para' inadı transferi zora soktu. Fransız yıldız yıllık ücretine ve sunulan kontrata 'evet' dedi. Fakat Fransız yıldız, Lokomotiv Moskova Kulübüne ödeyeceği 5 milyon Euro'luk tazminatı Galatasaray'dan peşin istedi.

Ceza konusundaki ödeme takvimi ise Diarra transferinde krize neden oldu. Şimdi Diarra bu şartları kabul ederse ve bu kriz aşılırsa imzalar atılacak.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri