Galatasaray'ın derbide forveti kim olmalı?

Galatasaray derbide Fenerbahçe ile karşılaşıyor. Galatasaray'ın bu maçta golcüsü kim olmalı, Ersen Martin yorumluyor.

FutbolArena Röportaj - Galatasaray 17 yıldır kazanamadığı Kadıköy deplasmanında kaderini değiştirmek istiyor.

Fenerbahçe maçı öncesi Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink'in santrfor pozisyonunda kime forma vereceği ise şüpheli. Riekerink'in Lukas Podolski veya Eren Derdiyok ikilisinden birine santrfor pozisyonunda şans vermesi bekleniyor.

Milli Takım, Trabzonspor ve Beşiktaş'ın eski golcülerinden Ersen Martin ise derbide Galatasaray'ın ve Fenerbahçe'nin hangi forvetle oynaması gerektiğini yorumluyor...


Ersen Martin, "Derbide Galatasaray'ın santrforu Eren Derdiyok olmalı"


Ersen Martin, "Şuana kadarki maçlara bakılırsa kesinlikle Eren Derdiyok devam etmeli." derken Eren'in son maçlardaki performansını da eleştirdi. "Son maçlarda Eren Derdiyok pozisyona girmekte zorlanıyor. Çok iyi başlamıştı sezona ve iyi goller attı ama son maçlarda o bildiğimiz 'pozisyon arayan' Eren yok. Çok fazla pas da alamıyor ama kendisi de çok fazla aramıyor" dedi.


Eren Derdiyok ve Vincent Aboubakar kıyası


Eren'in düşen performansını anlatırken Vincent Aboubakar örneğini veren Martin, "Aboubakar istenildiği kadar gol atamıyor ama her maçta 4-5 tane pozisyona giriyor. Bu da golü aradığını gösteriyor ama son maçlarda Eren pozisyona dahi giremiyor." şeklinde konuştu.

"Buna rağmen Eren derbide sahada olmalı çünkü Podolski sırtı dönük oynayabilecek bir futbolcu değil." diyen Ersen Martin "Podolski kesinlikle tek santrfor da oynayamaz, bunu bir çok maçta gördük. O daha çok arkadan gelip özellikle sol ayağını kullanabilen bir futbolcu ama sırtı dönük pozisyon hazırlayayım, top tutayım ya da dönüp şut çekeyim gibi bir yeteneği yok. O yüzden kesinlikle Fenerbahçe derbisinde Eren Derdiyok'un olacağını tahmin ediyorum." şeklinde konuştu.


Ersen Martin: "Fenerbahçe'nin santrforu Robin van Persie olmalı"


Fenerbahçe'nin golcüsünün ise Robin van Persie olması gerektiğini savunan Martin, "Ben bunu sezon başından beri söylüyorum. Fenerbahçe'nin santrforu Van Persie olmalı. Şunu görüyoruz. Persie sadece golculüğüyle değil arkadaşlarına pozisyon hazırlamasıyla, sırtı dönük top almasıyla, hem kendisi oynayan hem de arkadaşlarını oynatan ve müthiş son vuruşu olan bir futbolcu. Fenerbahçe'ye geldiğinden beri en fazla 2-3 maç üst üste oynayabildi. Çok fazla sakatlık problemleri de yaşadı ama kesinlikle oraya ilk yazabileceğimiz isim Robin van Persie'dir. Eğer çift santrfora dönerse onun yanına Sow da olabilir. Emenike'de biraz aksamalar var, Fernandao da sakattı" dedi.

Martin son olarak "Persie benim inanılmaz beğendiğim, her zaman takdir ettiğim bir golcü. Robin van Persie benim ilk tercihim." ifadelerini kullandı.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri