Yazarlardan Trabzon-Beşiktaş yorumları

Spor yazarları Trabzonspor-Beşiktaş maçını yorumladı.

1 Demba Ba’dan altın vuruş (Bilal Meşe)
Demba Ba’dan altın vuruş (Bilal Meşe)
Hırvat hocanın, ikinci yarıdaki Demba Ba hamlesi, Trabzonspor’un tüm hesaplarını alt-üst etti. Oyuna girdikten bir dakika sonra Demba Ba, klasına yakışır bir gol atarken, Kartal’ı da bir anlamda ateşledi. Olası bir iş kazasına set çeken bu ALTIN gol sonrası Beşiktaş, üçüncü bölgede müthiş bir baskı kurdu, Trabzonspor savunmasına nefes aldırmadı, çok üretti, ama kaleci Hakan’ı geçmekte aynı beceriyi gösteremedi. Ancak Mustafa Pektemek, uzatmanın son saniyelerinde skoru belirlerken, emeğinin karşılığını da golle taçlandırdı. Önemli olan kazanmaktı, bunu başardı. Kartal kritik bir virajı kazasız atlatırken, zirveye pençesini yeniden attı.
Tablo çok açık ve net artık... Onca ’yoklar’la mücadele eden Beşiktaş’ın bugünkü konumu müthiş bir başarıdır. Şampiyonluk şansı diğer rakipleriyle aynı. Ancaak, kalan beş maçını da kazanmak zorunda... Hele hele Galatasaray derbisi var ki, iki takım adına final niteliği taşıyor. Futbol böyle bir oyun işte... Karabükspor’un yenerken ecel terleri döken Beşiktaş, Trabzon’da yeniden koltuğu ele geçirirken, bize de alkışlamak düşüyor.
2 Şampiyonluğa dev adım (Güntekin Onay)
Şampiyonluğa dev adım (Güntekin Onay)
BEŞİKTAŞ, bu kadar önemli eksiklere, oyun içi olumsuzluklarına rağmen, kalede 3. kaleci Günay ile Trabzonspor deplasmanında galip geliyor ise kalan 5 haftada da şampiyonluğun en büyük adayıdır.

CÜNEYT Çakır, Sivok’un burnuna yediği ve hastanelik olduğu pozisyonda penaltı ve sarı kart kararı vermek yerine Trabzon lehine faul verdi. Atınç’ın net bir şekilde çekildiği pozisyonda aynı karede Ersan da bariz bir şekilde itiliyordu. Ne yazık ki Cüneyt Çakır ve yardımcılarının hiçbiri bu poziyonları göremedi!
3 Bilic’in fendi, Yanal’ı yendi (Cemal Ersen)
Bilic’in fendi, Yanal’ı yendi (Cemal Ersen)
Beşiktaş şampiyonluk yolundaki en ciddi engellerden birini daha geçerken, puan alması için en azından bu maçlık desketçisi olan "hasımları" hayal kırıklığı yaşadı. İşini doğru yapan kazandı, hâlâ kimlik arayışında olan taraf ise doğaldır ki kaybetti!
4 Kötünün iyisi kazandı (Ömer Güvenç)
Kötünün iyisi kazandı (Ömer Güvenç)
DEMBA Ba ile başlanmaması sürprizdi. Eğer bir kötü bir skor olsa herkes şunu yazacaktı: "Senin en çok gol atan oyuncun olan Demba Ba’yı nasıl yedek bırakırsın?" Bence Biliç’in kararı isabetliydi.

56’DA maça girdi ve 2 dakika sonra da golünü attı. Zaten ismi üstünde adam ’golcü’. Slaven Biliç, maç öncesi yaptığı açıklamasında "Demba Ba’dan daha sonra faydalanacağım" demişti ama bu kadar erken oyuna alacağını zannetmiyordum. Eğer Opare sakatlanmasaydı, bu kadar erken girmezdi.

SOSA da dün Beşiktaş’ın başarılı oyuncularından biriydi. Gökhan Töre ve Sosa’nın atak organizasyonları keyif veriyor. Kalede Tolga ve Cenk yok, Günay var. Dün kendisine çok fazla iş düşmedi. Ama inanıyorum ki, tüm takım arkadaşlarına kalede duruşuyla çok fazla güven veriyor. Mustafa dün çok fazla etkili değildi. Attığı gol ise Oğuzhan’ın büyük yeteneğinden geldi.
5 Demba Ba varken Demba Ba oynar (Mustafa Anıklı)
Demba Ba varken Demba Ba oynar (Mustafa Anıklı)
İki takımdan da birer futbolcuyu dışarıya çıkar, öyle kadro kur deseler, Beşiktaş’ta Demba Ba, Trabzonspor’da da Cardozo en son isim olurdu herhalde!
Ama kaderin garip cilvesine bakın ki, ikisi de maça kulübede başladı. Demba Ba’nın yabancı kontenjanına takıldığı, Cardozo’nun da hastalığı neden olarak gösterildi. Düne kadar Demba Ba’yı ilk olarak yazıp, kenarlarını diğerleriyle süsleyen Bilic, Senegalli’yi beşinci güç olarak bile düşünmemişti. Hayret ki hayret!

Futbolarena anasayfasından devam...