Yusuf Namoğlu'dan Galatasaray - Trabzonspor maçı itirafı

MHK eski başkanı Yusuf Namoğlu geçen sezon oynanan Galatasaray - Trabzonspor maçı hakkında konuştu.

FutbolArena - Merkez Hakem Kurulu'nun eski başkanı Yusuf Namoğlu, A Spor'da dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ümit Öztürk'ün yönettiği Galatasaray - Trabzonspor maçına değinen Namoğlu, hakemin görmesine rağmen yanlış kararda ısrarcı olduğunu söyledi.

Yusuf Namoğlu'dan Galatasaray - Trabzonspor maçı açıklaması


Geçen sezon oynanan Galatasaray - Trabzonspor maçını hatırlatan MHK eski başkanı Yusuf Namoğlu, "Geçen sezon oynanan Galatasaray - Trabzonspor maçında VAR hakemi Bülent Yıldırım, orta hakem Ümit Öztürk'ü çağırıp "Ayağına basıyor" dedi. Ümit Öztürk bunu görmesine rağmen yanlış kararda ısrarcı oldu." itirafında bulundu. 10 Şubat 2019 tarihinde oynanan maçta Marcao ile Ekuban arasındaki pozisyonda Trabzonspor penaltı beklemişti.

Galatasaray yanlısı oldukları yönündeki iddialara tepki gösteren Yusuf Namoğlu: "Biz görevdeyken, herkes Galatasaray falan diyordu. Biz bıraktığımızda Galatasaray 6 puan gerideydi, sonra şampiyon oldular." açıklamasını yaptı.

"KULÜP BAŞKANLARIYLA FEDERASYONDA GÖRÜŞTÜM"

Programda kendisine yönetilen "Görevde olsaydınız, bir kulüp başkanıyla Zorlu'da görüşür müydünüz?" sorusunu yanıtlayan Yusuf Namoğlu, "Kulüp başkanlarıyla görüşmelerim oldu ama federasyon binasında." dedi.

"DÜNYA ŞİMDİ TÜRK İŞİ VAR'A GİDİYOR"

Türkiye'nin VAR performansını değerlendiren MHK eski başkanı Yusuf Namoğlu, "VAR'ı yüzde 100 inanarak getirdik. Dünya şimdi Türk işi VAR"a gidiyor, yeni sezonda VAR görüşünü belirtebilecek." diye konuştu.

Göreve geri dönme ihtimali hakkındaki soruyu yanıtlayan Yusuf Namoğlu: "Bu şartlarda MHK Başkanlığı yapmam, yapacaksam davul da tokmak da bende olmalı." yorumunu yaptı.

NEDEN İSTİFA ETTİ?

"Bunun birkaç nedeni var ama nedenlerin içinde bizi çalışamaz noktaya geldiğimiz bir konu vardı o konuları aşamıyorduk. En son gelen gerek başkanlıktan gerek kurullardan gerekse bir alttaki genel sekreter ve elemanlarından öyle bir noktaya geldi ki mesela başkanla benim konuşmalarımda yani en azından televizyonu var gazetesi var baktım oralardan da hücum başladı. O zaman dedim başkan sen bize şey mi ediyorsun yoksa biz beraber mi çalışıyoruz. Öbür tarafa gidiyorsun oradan da üzerimize geliyorlar. Benim doğru dürüst görev yapmamam için ortamlar oluşturuldu. Bende konuyu arkadaşlarıma açtım ve ayrılma taraftarı olduğumu söyledim. Sonra istifalarımızı topladık ve verdik."

Son dakika Süper Lig Haberleri FutbolArena'da.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri