Yabancı kuralında erteleme olacak mı?

TFF'nin yabancı oyuncu kuralıyla ilgili değişikline kulüplerin tepki göstermesi sonrası nasıl bir karar alınacağı merak ediliyor.

FutbolArena - TFF, yabancı oyuncu kuralıyla ilgili değişikliğine gittiğini açıkladı. Kulüpler Birliği'nin tepki gösterdiği karar sonrası tarafların yeniden bir araya gelerek bu konuda karar alacakları açıklanmıştı. Milliyet yazarı Attila Gökçe, konuyla ilgili aldığı duyumu köşesine taşıdı.

"TFF ZATEN ANLAYIŞLI DAVRANMIŞTI"

"Ortada haksız ve yanlış bir tavır var. TFF geçen yıl bu kararı verdiğinde, kulüpler kadro planlaması için zaman bulamadıklarını, pandeminin olumsuz koşullarından etkilendiklerini öne sürerek "erteleme" istemişlerdi. TFF "anlayışlı" davrandı. Bir yıl erteledi. Süre dolunca 8 sahada + 6 kenarda (yedek kulübesi ya da tribün) 14 yabancı kararını duyurdu.

"TFF'NİN GERİ ADIM KONUSUNDA NİYETİ YOK"

Kulüpler kabul etmediklerini beyan ediyorlar. Kabul etmezlerse ne olacak? Ya TFF geri adım atacak, ya da aykırı hallerde usulsüz yabancı futbolcu oynattıkları için hükmen yenilgiye kadar uzanan yaptırımlar uygulayacak. TFF geri adım atar mı? Niyetleri olmadığını öğrendim.

"BUNUN ADI MIZIKÇILIKTIR"

Yabancı futbolcu statüsü, yerli oyuncu yetiştirme, alt yapı sorunları, yerli oyuncuyu oynatmada teşvik ilkeleri her zaman tartışılabilir. Kulüpler bu tartışma süreçlerini pek de katılım ve proje önermeden geride bırakmışlar, iş uygulamaya gelince erteleme istemişler, anlayış görmüşler. Erteleme süresi dolunca uygulamayı "kabul etmediklerini" ilan ediyorlar. Bunun adı istemezükçülüktür. Mızmızlıktır, mızıkçılıktır.

Süper Lig'de geçen yıl yabancı oyuncu oynama ortalamalarına bakarsanız, ortada kıyamet koparılacak bir durum olmadığını görürsünüz. Takımlar zaten 8 yabancının çok uzağında değiller. 2021-22 sezonunda küçük dokunuşlarla en az üç yerli oyuncu oynatmanın hazırlığını yapmak, itirazdan daha tutarlı olacaktır.

Kulüplerin TFF ile birlikte çözmeleri gereken daha büyük sorunlar var: Yayın gelirlerinin azalması, indirim dayatmaları… Transferde limit aşımı gibi."

Son dakika Süper Lig Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri