Ünal Aysal'dan yıllar sonra Fatih Terim itirafları! 'Sorunumuz buydu'

Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal, TRTSpor'da açıklamalarda bulundu. Aysal, Fatih Terim ile arasında geçen hiç anlatmadıklarını açıkladı.

FutbolArena - Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal, TRTSpor'da açıklamalarda bulundu. Ünal Aysal'ın açıklamalarını haberimizde okuyabilirsiniz..


Ünal Aysal'dan seçim açıklaması


Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek'in aldığı seçim kararının Galatasaray'a yakışmadığını söyleyen Ünal Aysal, "Bu seçimin bugün yapılması diğer adayların hazırlanamaması sağlar. Bu kararın neresinden bakarsanız bakın yakışmadığını düşünüyorum" dedi.

Galatasaray'ın yüz yılı aşkın bir camia olduğunu ve Galatasaray'ın geleneklerine yakışır şekilde hareket etmesini gerektiğini vurguladı.

"Ben geçmişe bakmayı düşünen biri değilim." diyen Aysal, "Bir suda iki defa yakınmayı düşünmüyorum. O yüzden Galatasaray'a tekrar başkan olmayı düşünmedim. Galatasaray'a başkan olmadan da hizmet etmek mümkün" dedi.


Ünal Aysal'dan Dursun Özbek yorumu


Dursun Özbek yönetimini değerlendiren Ünal Aysal, "Ben neticilere bakarım. Sportif açıdan, ekonomik açıdan, kurumsal açıdan neticelere bakınca durum ortada" dedi.

Başkan adayı Mustafa Cengiz hakkında da konuşan Ünal Aysal, "Mustafa Cengiz beni eleştirmiş hatta ibra edilmememi istemiş bir adam ama diğer adaylardan daha samimi buluyorum kendisinin çok iyi bir Galatasaraylı olduğunu biliyorum" ifadelerini kullandı. Aysal ayrıca, "Kendisinin adaylığını kutluyorum" dedi.

BAŞKAN ADAYI NEDEN ÇIKMIYOR?

Galatasaray'da duayen isimler neden başkan adayı olmuyor sorusuna cevap veren Aysal, "Bu belki de biraz özel hayat ile ilgili. Galatasaray başkanın 24 saatini alır. Para kazanmazsınız, zamanınız kalmaz ve 7/24 Galatasaray için çalışırsınız, ben de böyleydim diğer başkanlar da böyle" dedi.

Adnan Öztürk hakkında da üstü kapalı yorumlar yapan Ünal Aysal, "Aday olacağını söyleyip olmayan isimler de var. Bu ayıp" dedi.

Ünal Aysal ayrıca "Benim başkanlığı bırakma sebebin kesinlikle UEFA'dan gelen ceza değildi" dedi.

"GALATASARAY'I BATIRAN BEN DEĞİLİM, BENDEN ÖNCEKİLER"

Galatasaray'da borç yükünü arttırmadan başarı kazandıklarını açıklayan Ünal Aysal, "Galatasaray'ı batıran ben değilim, benden öncekiler batırmış" dedi.

Tudor'un Galatasaray'da başarılı olduğunu savunan Ünal Aysal, "Karabükspor'da da çok başarılı olmuştu. Sevabıyla günahıyla adamcağıza teşekkür etmek gerekiyor" dedi.


Ünal Aysal'dan Fatih Terim yorumu


Fatih Terim için hayırlı olsun diyen Aysal, "Çok zor bir sezon, Tudor'a nazaran Fatih Terim'in çok daha büyük bir medya desteği alacağı kesin. Bu onun adına bir avantaj ve beni de ümitlendiriyor" dedi.

"Her ağacın kurdu kendi içindedir" diyen Ünal Aysal, her insan gibi Fatih hocanın da eksileri de var, artıları da var dedi.

"Galatasaray'da Başkan ailenin babasıdır, diğer çalışanlarla eşit mesafede değildir" diyen Aysal, Fatih Terim ile arasındaki ilk sorunun Milli Takım sorununda yaşandığını açıkladı.

Fatih Terim'in 4 maçlığına Milli Takıma gitmek istediğini kendisine söylediğini aktaran Aysal, "Daha sonra Yıldırım Demirören ile görüştük ve biz Fatih Terim ile öyle konuşmamıştık dedi. Daha sonra da biz bunu düşünelim demişti. Sonra ben Bodrum'a gittim ve Fatih Terim'in Yıldırım Demirören ile sözleşme imzaladığını orada gördüm" dedi.

Fatih Terim'in antrenmanda gönderildiğini de açıklayan Ünal Aysal, "Davet ettik, hoca 'Çok işim var, gelemem' dedi. Antrenmanda tesadüfen işini kaybeden bir hoca yok daha önce. Bunlar önceden bilinen şeylerdi." ifadelerini kullandı.

Hiçbir futbolcu ile prim alışverişi yapmadığını söyleyen Ünal Aysal, "Bunlar uydurulmuş hikayeler" dedi. Ego çarpışması iddiasını da yalanlayan Ünal Aysal, "Ben egosu olan bir insan değilim sorumlulukları olan bir insanım" dedi.

Fatih Terim'in teknik direktörlüğü çok iyi yaptığını söyleyen Ünal Aysal, "Kendisini biz göndermedik zaten o Milli takımı seçti" dedi.

En beğendiği teknik direktörler olarak Şenol Güneş ve Abdullah Avcı'yı örnek gösteren Ünal Aysal, bu isimlerin saygınlığı ve hiçbir zaman kendilerini kulüplerin önüne koymadığını dile getirdi.

"MANCİNİ'YE ÜZÜLÜYORUM"

Roberto Mancini'nin durumuna üzüldüğünü söyleyen Ünal Aysal, "Kendisi çok mert bir adamdı. Çok da iyi bir teknik direktördü ama taraftarı arkasına alamadı. Taraftarı kazanamayınca çok iyi bir hoca olmanız yetmiyor" ifadelerini kullandı.

Büyük bir kulüp yönetmek ile şirket yönetmek arasındaki tek fark medya ve seyirci diyen Ünal Aysal, "Bu ikisi çok etkili" dedi.


Ünal Aysal, Arda Turan hakkında ne dedi?


Arda Turan'ın Medipol Başakşehir'e transferi hakkında da konuşan Ünal Aysal, "Ben Arda Turan'ın Galatasaray'a dönmesini çok isterdim. Medipol Başakşehir'e hayırlı olsun. Emre Belözoğlu gibi Arda da başarılı olacaktır." dedi.

"Şampiyonluk yarışında Galatasaray'ı favori görüyorum." diyen Aysal, "Başarısız olunursa bunda yönetimi sorumlu tutarım" ifadelerini kullandı.

Galatasaray ile ilgili tüm gelişmeleri Galatasaray Haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri