UEFA Uluslar Ligi'nde kura zamanı! Türkiye'nin rakipleri

UEFA Uluslar Ligi'nde 2020-21 sezonu grup kuraları bugün Hollanda'da çekilecek.

FutbolArena - UEFA'nın iki sezon önce uygulamaya koyduğu Uluslar Ligi'nde kura çekimi bugün yapılacak. 2022 Dünya Kupası'na katılmak için alternatif bir yol olan organizasyonda Türkiye de yer alıyor. UEFA Uluslar Ligi nedir, Uluslar Ligi kura çekimi saat kaçta, Türkiye'nin Uluslar Ligi rakipleri gibi aramaların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

Uluslar Ligi nedir?


Uluslar Ligi statüsüne göre UEFA'ya üye 54 ülke öncelikle dört küme oluşturacak. Birinci kümede 12, ikinci kümede 12, üçüncü kümede 14, dördüncü kümede 16 ülkenin millî takımları yer alacak. Bu düzenlemedeki düşme ve çıkma heyecanının millî maçlara olan ilgiyi artırması öngörülüyor.

UEFA, Uluslar Ligi'ne katılacak olan takımları ve grupları belirledi. UEFA'dan yapılan açıklamada Türkiye, B Grubu'nda yer aldı. Ülkeler sadece gruplarındaki diğer ülkelerle içeride ve dışarıda olmak üzere ikişer kez karşılaşacak ve 6 oyun günü sonrasında her kümede dört grupta da maçlar tamamlanacak.Gruplarda sonuncu olan ülkeler bir alt kümeye düşecek. Grubu lider tamamlayan takımlar ise bir üst kümeye yükselecek. A Grubu'nda yer alan 4 grubun liderleri arsında oynanacak dörtlü final sonucunda da Uluslar Ligi şampiyonu belirlenecek.

Uluslar Ligi kura çekimi ne zaman yapılacak?


2022 Dünya Kupası'na katılmak için alternatif bir organizasyon olacak Uluslar Ligi'nde kura çekimi bugün TSİ 20:00'de başlayacak. TFF Başkanı Nihat Özdemir ile birlikte yöneticiler Servet Yardımcı, Hamit Altıntop, Kadir Kardaş ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş de kura çekimine katılacak.

DÜNYA KUPASI İÇİN MÜCADELE

Bir önceki dönem EURO 2020'ye katılım için alternatif organizasyon olan Uluslar Ligi bu kez 2022 Dünya Kupası için bir fırsat olacak. 2020 Dünya Kupası Elemeleri'nde başarılı olamayan ülkeler için 2020-21 UEFA Uluslar Ligi ikinci bir fırsat olacak.

Uluslar Ligi statüsü nasıl olacak?


UEFA Uluslar Ligi gruplarında takımlar içeride ve deplasmanda olmak üzere rakipleriyle birer maç oynayacak. Grup maçlarının sonunda A Ligi'nde grup lideri olan 4 takım, Uluslar Ligi şampiyonluğu için finallerde yarışacak. B, C, D liglerinde gruplarını lider bitirenler ise bir üst lige yükselecek. A ve B Ligi'nde grupta sonuncu olan takımlar ise bir alt lige düşerken, C Ligi'nde son sırada kalan 4 takım kendi aralarında playout maçları oynayacak ve iki takım bir alt lige düşecek.

TORBALAR

- A Ligi


Torba 1: Portekiz, Hollanda, İngiltere, İsviçre

Torba 2: Belçika, Fransa, İspanya, İtalya

Torba 3: Bosna Hersek, Ukrayna, Danimarka, İsveç

Torba 4: Hırvatistan, Polonya, Almanya, İzlanda

- B Ligi

Torba 1: Rusya, Avusturya, Galler, Çek Cumhuriyeti

Torba 2: İskoçya, Norveç, Sırbistan, Finlandiya

Torba 3: Türkiye, Slovakya, İrlanda Cumhuriyeti, Kuzey İrlanda

Torba 4: Bulgaristan, İsrail, Macaristan, Romanya

- C Ligi

Torba 1: Yunanistan, Arnavutluk, Karadağ, Gürcistan

Torba 2: Kuzey Makedonya, Kosova, Belarus, Kıbrıs Rum Kesimi

Torba 3: Estonya, Slovenya, Litvanya, Lüksemburg

Torba 4: Ermenistan, Azerbaycan, Kazakistan, Moldova

- D Ligi

Torba 1: Cebelitarık, Faroe Adaları, Letonya, Lihtenştayn

Torba 2: Andorra, Malta, San Marino

Uluslar Ligi'nde maçlar ne zaman oynanacak?


UEFA Uluslar Ligi'nde grup maçları Eylül, Ekim ve Kasım 2020'de oynanacak. Finaller Haziran 2021'de, playoff maçları Mart 2022'de oynanacak.

Son dakika Milli Takım Haberleri için FutbolArena'yı takip edebilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri