Lukas Podolski'nin kariyeri, oynadığı takımlar

Lukas Podolski hangi takımlarda oynadı? FutbolArena - O geldiği günden bu yana kısa bir süre içinde tüm Türkiye’nin Galatasaray’lı futbol severlerin sevgilisi haline geldi. Attığı gollerin yanı sıra renkli kişiliği ile herkes tarafından sevilen yıldız futbolcu, sosyal medyada paylaştığı bizlere özgü durumlarıyla adeta kalbimizi fethetmeyi çok iyi biliyor.Lukas Podolski kimdir?Bizde sizlere Polonya asıllı Alman milli futbolcunun kariyerini sunmak istedik. İşte Podolski’nin başarılarla dolu kariyeri

1 Köln
Köln
Futbola Jugend 07 Bergheim takımının altyapısında başladı. 1995 yılında henüz 10 yaşındayken Köln U-15 takımına transfer oldu. Bundan sonra Köln altyapısında çalışmalarını sürdüren yıldız futbolcu 18 yaşında A takıma yükselerek Bundesliga’da ilk kez Köln formasıyla Hamburg maçıyla sahaya çıktı.
2 Köln
Köln
Profesyonel kariyerine başladıktan sonra ilk golünü 2003’te Hansa Rostock’a karşı kaydetti. İk sezonunda 19 maçta 10 gol atarak Bundesliga’nın en başarılı genç futbolcusu olayı başardı. Ancak Köln o sezon küme düşmekten kurtulamadı.
3 Köln
Köln
2004-05 sezonunda Bundeslig 2. Ligi’nde çok başarılı bir performans segileyen yıldız futbolcu 30 maçta 24 gol 11 asist lik performans gösterdi ve gol kralı oldu. Köln’ün o sezon tekrar Bundesliga’ya çıkmasındaki en büyük pay sahibi olmuştu.

Bundesliga’da ikinci kez oynama şansı yakalan milli futbolcu bu şansını iyi kullandı ve iyi bir sezon geçirdi. 12 gol atan yıldız futbolcu bir kez daha takımının en golcü futbolcusu olmayı başardı. Ancak Köln bir kez daha küme düştü ve Podolski Bayern Münih’e transfer oldu.
4 Bayern Münih
Bayern Münih
2006’da 10 milyon Euro gibi bir bonservis bedeliyle Bayern Münih’e transfer olan yıldız futbolcu burada fazla forma şansı bulamadı. İlk sezonunda oyuna sonradan dahil olarak sadece 4 gol atabilen Podolski, o sezon ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde oynamış ve ilk Şampiyonlar Ligi golünü İnter’e kaydetmiştir.
5 Bayern Münih
Bayern Münih
Münih’te 2. sezonunda 5 gol atan yıldız futbolcu Bayern ile lig şampiyonluğu ve Almanya Kupası’nın sahibi olmayı başardı.
6 Bayern Münih
Bayern Münih
Fazla forma şansı bulamadığı Bayern Münih’ten ayrılmayı kafasına koyan fubtolcu tekrar aynı bonservis bedeli ile Köln’e transfer oldu.
7 Köln
Köln
Köln’de eski günlerini aratan bir performans sergileyen yıldız futbolcu o sezon sadece 2 gol atabildi. Ancak sonraki sezon yeniden kendine gelen Podolski 13 gol ve 8 asistlik performans gösterip kendini yeniden ispatladı.
8 Köln
Köln
Bir sonraki sezon Köln’de yine çok başarılı işler başaran Lukas Podolski 18 gol atmayı başarsada takımını küme düşmekten kurtaramadı.
9 Arsenal
Arsenal
Köln küme düştükten sonra Almanya dışından teklifler almaya başlayan yıldızın tercihi İngiltere oldu.
10 Arsenal
Arsenal
Arsenal ile anlaşan Podolski o sezon Arsenal’in en iyilerinden biri olmayı başardı ve 11 gol 10 asistlik bir performans gösterdi.
11 Arsenal
Arsenal
Sonraki sezon sakatlık geçiren futbolcu fazla forma şansı bulamadı.
12 Inter Milan
Inter Milan
Kısa bir Inter macerası yaşayan yıldız futbolcu yarım sezonun ardından Galatasaray’a transfer olacaktır.
13 Galatasaray
Galatasaray
2015-2016 sezonunda ülkemize gelerek Galatasaray ile anlaşan yıldız futbolcu Süper Lig’de çıktığı ilk maçta gol atarak taraftarları heyecanlandırdı.
14 Galatasaray
Galatasaray
Podolski’nin Galatasaray’daki ilk sezonu performansı fena değildir. 43 resmi maça çıkan yıldız futbolcu 17 gol atıp 8 de asist yapmıştır.
15 Galatasaray
Galatasaray
Devam eden 2016-17 sezonunda 21 maçta 14 gol 6 asistlik performansı bulunmaktadır.
16 Milli Takım
Milli Takım
Milli takım kariyeride oldukça parlak olan yıldız futbolcu Milli takım ile 125 maça çıkmış ve 48 gol 25 asistlik performans sergilemiştir. Ayrıca Milli takımla 1 kez Dünya Kupası kazanan yıldız futbolcu kariyerine bir kupa daha katmıştır.

Futbolarena anasayfasından devam...