Transfer Haberleri: Son 5 sezonda 3 büyüklerin transferlerinin yaş ortalamaları

Spor Toto Süper Lig'de 2017-2018 sezonu geride kalırken transfer sezonu açıldı. 3 büyük takımın transfer çalışmaları startını alırken son 5 sezondaki transferlerin yaş ortalamalarını derledik. 

FutbolArena Detay - Spor Toto Süper Lig'de 2018-2019 sezonunun başlamasına uzun bir süre bulunuyor. Takımlar henüz topbaşı yapmazken transfer çalışmaları devam ediyor. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray yeni sezon öncesi listelerindeki isimlerle görüşmelerini sürdürürken son 5 sezonda üç büyüklerin yaptığı transferlerdeki yaş ortalamalarını sizler için derledik.

Galatasaray'ın son 5 sezondaki transferlerinin yaş ortalaması


Son 5 sezonda sayı olarak en çok transfer yapan takım Galatasaray oldu. 2013-2014 sezonudna 14 isme imza attıran Galatasaray, bu kadar çok transfer yapmasına karşın 23,5 yaş ortalaması tutturmuştu. Ancak bu sayı sonraki sezonlarda arttı. Galatasaray, son 2 sezondaki transferlerinde yaş ortalamaları sırasıyla 25,6 ve 29,0 olarak kayda geçti. Galatasaray'ın son 5 sezonda transfer ettiği oyuncu sayısı ise 52 oldu.

Galatasaray buna rağmen son 5 sezondaki transferlerinde rakiplerine göre en az yaş ortalaması tutturan takım oldu. Galatasaray'In son 5 sezonda yağtığı transferlerin yaş ortalama değeri 25,68 oldu.

Beşiktaş'ın son 5 sezondaki transfer ettiği oyuncu sayısı


Beşiktaş'a baktığımızda ise son 5 sezonda transfer edilen oyuncu sayısı toplamda 56 oldu. Beşiktaş'ın 2013-2014 sezonundaki transferlerinin ortalaması 25,3 olurken bu sayı takip eden sezonlarda artmaya başladı. Beşiktaş'ın son 5 sezonda transfer ettiği oyuncuların yaş ortalaması 27 oldu. Siyah-Beyazlıların son 5 sezon dahil edildiğindeki ortalaması ise 25,59 olarak kayda geçti.

Fenerbahçe'nin son 5 sezonda transfer ettiği oyuncuların yaş ortalamaları


Fenerbahçe'nin son 5 sezonda transfer ettiği oyuncuların yaş ortalamaları ise diğer iki takıma göre yüksek kaldı. 25,8'in altına inemeyen Fenerbahçe'de 2014-2015 sezonunda transfer olan Diego Ribas tek transfer olduğu için ortalamayı fazlasıyla etkiledi. Sarı-Lacivertliler bu süreçte en az transfer yapan takım oldu ve 35 isme imza attırdı. Fenerbahçe'nin son 5 sezondaki transferlerinin genel yaş ortalaması ise 27,25 oldu.

Spor Toto Süper Lig ile ilgili haberlere Spor Toto Süper Lig Haberleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri