TFF Başkanı Nihat Özdemir'den beIN Sports ve VAR itirafları

TFF Başkanı Nihat Özdemir, NTV ekranlarında Rıdvan Dilmen ve Murat Kosova'nın sorularını yanıtladı.

FutbolArena - Türkiye Futbol Federasyon Başkanı Nihat Özdemir, NTV ekranlarında spor yorumcusu Rıdvan Dilmen ve Murat Kosova'nın sorularını yanıtladı. Nihat Özdemir'in Türk futbolu hakkındaki açıklamalarıyla dikkat çekti.

Nihat Özdemir'den beIN Sports, harcama limiti ve VAR açıklamaları


"Yıldırım Demirören kaos döneminde gelmişti. İş dünyası yanında spor hayatım da var. 25 yıllık maziye dayalı. Ankaragücü ile başladım. Yönetim kurulu üyeliği ve başkan vekilliği yaptım"

''ZARAR ETTİKLERİNİ BEYAN ETTİLER''

''BeIN Sports'un yöneticileri zarar ettiklerini vurguladılar. Biz göreve geldiğimiz zaman 2018-2019 sezonunun son takisidi vardı. FIFA'nın kongresinde kendilerini ziyaret ettik ve süreç başladı.''

''TAKSİT 200 MİLYON TL GİBİ YÜKSEK BİR RAKAMDI''

''200 milyon TL gibi yüklü bir taksitti. Döndüğümüzde parayı hemen havale ettiler. Biz de kulüplere ödemeyi yaptık. Dönüşte ise yeni sezonla ilgili görüşme yapılmadan iş birliği yapılmayacağı söylendi.''

"BEIN SPORTS KONUSU ÇÖZÜLDÜ"

"Ülke futbolunda zorluklar var ama kolaylıkla üstesinden geliriz. beIN Sports konusu yoğun toplantıların ardından cuma günü çözüldü. Ödemeler yapıldı. Gelecek Mayıs ayına kadar bir indirim yaptık. Dolar bazında geçen seneye göre yüzde 10 bazında indirim yaptık. Süper Lig'in yeni sezonu ülkemize hayırlı olsun."

"HARCAMA LİMİTLERİNİ BİZ BELİRLEYECEĞİZ"

"Kulüplerimiz altyapıya ve gençlere yatırım yapmak zorunda kaldı. Denetlemelerin ardından Ocak'taki ara transfer döneminde kulüplerin harcama limitlerini belirleyeceğiz."

"ŞENOL GÜNEŞ'E GÜVENİYORUM"

"Şu anda 37. sıradayız. Arka arkaya 2020 ve 2022 turnuvalarına gidebilirsek ilk 20'ye gireceğimizi düşünüyorum. Şenol Güneş'e güveniyorum. Şimdi hedefimiz 2028 Avrupa Futbol Şampiyonası. İnşallah 2028'i alacağız. "

YENİ SEZONDA OLMAYAN HAKEMLER

"MHK tüm sezon boyunca ortaya koydukları performans nedeniyle o hakemlerle ((Bülent Yıldırım ve Serkan Çınar) devam etmeme kararı aldı. Hakemlerimizin sadece 2 maçta yaptığı hata gerekçesiyle o karar verilmedi."

"BENCE VAR KAYITLAR AÇIKLANMAMALI"

"Bence VAR kayıtlarının açıklanmaması doğrudur. Benim bile dinleme yetkim yok. UEFA da zaten böyle olmasını istiyor. Geçen sezon birkaç bariz hata oldu ama bence başarılıydık."

"GALATASARAY İLE GERİLİM OLDU"

Galatasaray ile yaşanan gerilime değinen Özdemir, "Galatasaray ile bir gerilim oldu, gerilim sürmekte. Mustafa Cengiz'e de, artık bunun yeter olduğunu, birlik beraberlik içinde olursak hepimiz için daha iyi olacağını söylüyorum. Yakın zamanda bu da gerçekleşecek" dedi.

Son dakika Süper Lig Haberleri FutbolArena'da.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri