Süper Lig'in ilk yarı liderlerinden kaçı şampiyon oldu?

Süper Lig'in son 20 sezonunda ilk yarıyı lider bitiren sadece 9 takım sezon sonunda şampiyonluğa ulaşabildi.

FutbolArena Detay - Süper Lig'in 17. haftasında alınan sonuçların ardından 36 puanlı Medipol Başakşehir ilk yarıyı lider tamamladı. Galatasaray liderin 1 puan gerisinde yer alırken, Fenerbahçe 33 puanla 3, Beşiktaş ise 30 puanla 4. sırada kaldı. Peki Süper Lig'in ilk yarı liderlerinden kaçı şampiyon oldu?

Süper Lig'in son 20 sezonundaki ilk yarı liderleri ve şampiyonlar


Şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu ilan eden Medipol Başakşehir, ilk yarıyı lider bitirerek taraftarlarını heyecanlandırdı. Ancak ortaya çıkan bir istatistik, ilk yarı liderlerinin erken sevinmemesi gerektiği sonucunu verdi. Buna göre Süper Lig'in son 20 sezonunda ilk yarıyı lider bitiren sadece 9 takım sezon sonunda şampiyonluğa ulaşabildi.



GALATASARAY 4 KEZ BAŞARDI

Galatasaray son 20 döneme bakıldığında 2000, 2002, 2012 ve 2014 yıllarında hem ilk yarı hem de sezon sonunu liderlik koltuğunda tamamladı.

Bu başarıya 3 kez ulaşan Fenerbahçe, 2005, 2007 ve 2014 yıllarında Süper Lig'in ilk yarısını lider bitirdikten sonra şampiyonluğa ulaştı.

Galatasaray ve Fenerbahçe'yi 2 kez ile takip eden Beşiktaş ise 2003 ve 2016 senelerinde ilk yarı bitiminde ele geçirdiği liderlik koltuğunu sezon sonuna taşımıştı.

Süper Lig ile ilgili tüm gelişmeleri Süper Lig Haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

SON 24 SAATTE NELER YAŞANDI?

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri