"Süper Lig'e play-off sistemi gelebilir!" Kulüpler Birliği toplantısı

Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, Süper Lig'in ne zaman başlayacağı konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

FutbolArena - Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, gerçekleşen toplantının ardından liglerin ne zaman devam edeceği konusunda görüşülen hususları beIN Sports'ta anlattı.

"18 KULÜBÜN BAŞKANI ERTELENMESİNİ İSTEDİ"

Takvim olarak en rahat durumda olan ülke Türkiye. Peki bu UEFA'nın son yapılan toplantısında ne tavsiye kararı alnıdı? Haziran ayının sonuna kadar ligleri bitirelim. Haziran sonunda da Şampiyonlar Ligi'ni oynayalım. Bütün Avrupa takımları buna uymak zorunda. Neticede UEFA'nın koyduğu bir hedef var. Bunu tartıştık. Bunu tartıştığınızda her kulübün endişesi ayrı alıyor. Filmi geriye çekersek, bir sürü kulübün değişik fikirleri var. Bundan daha doğal bir şey var mı? Henüz zaman belli. Finansal olarak büyük bir krizin geleceğini herkes görüyor. Sayın bakamının yanında toplantıya 18 kulübün başkanının onayıyla liglerin ertelenme arzusuyla gittim. Bu çok önemli.


Süper Lig ne zaman başlayacak?


Kulüpler Birliği Başkanı, "Bugünkü toplantıda değişik görüşler vardı. Ne olabilir? kısmına geleyim. Liglerin tarihiyle ilgili tartıştıklarımızı söyleyeyim." dedi ve şu ihtimalleri sıraladı:

3 senaryo var. Her şey yolunda gider. Korona vakasını hızla atlatırız. Liglere hızlı bir şekilde başlatırız. Hızlı bir şekilde ligi bitiririz. Biraz gecikerek planladığı gibi biter.

2. senaryo: Maalesef hem ülkemizde ve Avrupa'da oluşan koşullardan dolayı liglere başlamak uzayabilir. Hızlandırılmış bir lig sistemine gidilmek zorunda kalınabilir. Play-off gibi şampiyonların daha hızlı belirlendiği bir sistem kurulabilir. Avrupa da aynı şeyleri tartışıyor.

"HER ŞEY NORMALLEŞİRSE 17 NİSAN'A DEVAM EDEBİLİRİZ"

3. senaryo: En zor senaryo. İnşallah böyle bir şey yaşamayız. İyice bu işlerin gecikmesi. Futbolun başlayabilmesinin gecikmesi durumunda tecil mi edilmeli? Hiç düşünmek bile istemedi Kulüpler Birliği olarak bugünkü toplantımızda daha çok 1. senaryoyu tartıştık. 'Her şey normalleşirse 17 Nisan'da lige devam edebiliriz.''

Süper Lig Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri