Suat Kaya'dan Kadıköy itirafı! "20 sene önce kazanırken"

Galatasaray'ın eski futbolcularından Suat Kaya, Fenerbahçe ile oynanacak derbiyle ilgili düşüncelerini paylaştı.

FutbolArena - Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe sahasında Galatasaray ile karşılaşacak. sarı kırmızılı takımın Kadıköy'de 20 yıl önce aldığı son galibiyette o dönem forma giyen oyunculardan biri olan Suat Kaya, hafta sonunda oynanacak derbiyle ilgili düşüncelerini paylaştı.

Galatasaray Haberleri: Suat Kaya'dan Fenerbahçe derbisi yorumu


Sabah Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Suat Kaya, "O dönemki kadronun kalitesi ortada. Kadıköy'de kazanırken, bizden sonra 20 yıl galibiyet çıkmayacağını hayal edemezdik. Zaten hayatta birkaç kişi kaldık, ondan bana sorduğunu tahmin ediyorum. (gülüyor)" dedi.

"GALATASARAY'IN KAZANABİLECEĞİNE İNANIYORUM"

Suat Kaya ayrıca "Şu an sadece Galatasaray taraftarı ve kongre üyesiyim. Mevcut takımın form durumuna bakarak Kadıköy'de kazanabileceğine inanıyorum. Elbette tam tersini düşünenler de olabilir ama ben Kadıköy'den bu sene galibiyet çıkabileceğine inanıyorum." diye konuştu.

Fenerbahçe - Galatasaray rekabeti ne zaman başladı? Fenerbahçe - Galatasaray rekabetinde son durum


2 yıl arayla kurulan Galatasaray ile Fenerbahçe ilk kez 17 Ocak 1909 tarihinde karşılaştı. Union Club Sahası'nda oynanan bu özel maçı Galatasaray, Emin Bülent'in attığı gollerle 2-0 kazandı. Galatasaray o sezonu İstanbul Futbol Ligi'nde şampiyon olarak tamamlarken, Fenerbahçe bu turnuvaya 1 sezon sonra katılmaya başladı. 9 Ocak 1910'da Fenerbahçe ile Galatasaray, İstanbul Futbol Ligi'nde ilk resmi maçlarına çıktı. Bu derbiyi 3-0 kazanan Galatasaray, o sezon ligdeki tüm maçlarını da kazanarak gövde gösterisi yapmıştı.

Bir sezon sonra 4 Aralık 1910'da oynanan maçı da Galatasaray 5-0 kazandı. Aynı sezonun ikinci yarısındaki maçta Galatasaray, Fenerbahçe'yi bu kez 7-0 yendi. O karşılaşmada 4 gol atan Celal İbrahim, derbi tarihinde en çok gol atan ve hat-trick yapan ilk futbolcu ünvanını elde etti.

Sarı Kırmızılı takımla ilgili tüm gelişmelere Galatasaray Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri