Spor bakanlığından Galatasaray'a bir tepki daha!
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın katıldığı bir organizasyonda Galatasaray'ı eleştirdi.
FutbolArena - Galatasaray kongre üyelerinin FETÖ ile bağlantısına rağmen Hakan Şükür ve Arif Erdem'i ihraç etmemeye yönelik oy vermelerine siyasi tepkiler gelmeye devam ediyor.
Anadolu Ajansı'nın haberine göre bir organizasyonda konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Galatasaray kongre üyelerini eleştirdi.
'İHANETTİR'
Boynukalın açıklamasında, "Galatasaray Spor Kulübü'nde iki tane FETÖ'cünün, ülkeden kaçan iki ismin kulüp üyeliklerinin oy çokluğuyla iptal edilmediği bir süreci yaşadık. Bu süreçte, Galatasaray gibi güzide bir kulübün, Avrupa'da yıllarca başarıdan başarıya koşmuş bir kulübün, milyonlarca insanın taraftarı olduğu bir kulübün 160-170 isminin, Olağan Genel Kurul'da bir manipülasyon yapıp, kulüp yönetimini ve kulübün kendisini, taraftarını zor duruma düşürdüğünü görüyoruz. Açık söyleyeyim, bu bir ihanettir." ifadelerini kullandı.
SPOR KULÜPLERİNE TAVSİYE
Spor kulüplerinin gerçek taraftarları ve yöneticileri tarafından yönetilmesi gerektiği düşüncesinde olduklarını belirten Boynukalın, şu değerlendirmede bulundu:
"Aynı zamanda spor kulüpleri ve federasyon yöneticileri de bundan faydalanacak ve hep beraber, şeffaf, hızlı bir süreçle, spor dünyası da bambaşka noktalara gelmiş olacak. Referandum süreci ile ilgili bize özellikle sorulan iki konu var. Birincisi 18 yaş meselesi, ikincisi de 600 milletvekili. Beni ilgilendiren kısmı 18 yaş meselesinde enteresan bir kafa karışıklığının olduğunu görüyoruz. Bir milletvekilinin, 20-21 yaşında 2. defa listeye girmediğinde, 2 yılı tamamladığında emeklilik parasını alacağı yönünde kurgulanan bir manipülasyon var. Bu yalanın ciddi anlamda zihinlere yerleştiğini görüyoruz. Bir milletvekili 2 yılını doldursa da, maaşını alabilmesi için yaşını doldurması gerekecek. Bir de 'acaba böyle bir değişiklik geldiğinde kimin oğlunu, torununu, çevresini milletvekili yapacaksınız?' gibi bir algı var. Geçen dönem biz 30 yaşı 27'ye indirdiğimizde gelen en genç milletvekili 27 yaşındaki Muhammet Bilal Macit idi. Muhammet, hiçbir vekilin, bakanın oğlu değildi. Diğerlerine baktığımızda birçoğunun babasının, esnaf, imam, tüccar olduğunu görüyoruz. Bu uygulamanın sadece 18-25 yaş arasında 7 milyon genci bir şekilde siyasetin, karar alma mekanizmalarının içine katma mevzusu değil, aynı zamanda bize biçilen rolün dışına çıkacak, gerçekten gençlerin kurucu unsur olduğu bir düzenleme olduğunu görüyoruz."