Galatasaray Haberleri - Galatasaray Transfer Haberleri (15 Ağustos 2018)

FutbolArena - Galatasaray’la ilgili gündemde yer bulan tüm haberler FutbolArena farkıyla sizlerle buluşuyor. Gazetelerde Bugünün Galatasaray Haberleri (15 Ağustos Çarşamba GS haberleri) Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere diğer gazete haberlerindeki Galatasaray adına yaşanan son gelişmeler derlendi. Fanatik Gazetesi Galatasaray Haberleri, Milliyet Gazetesi Galatasaray Haberleri, Fotomaç Gazetesi Galatasaray Haberleri, AMK Gazetesi Galatasaray Haberleri, Sabah GS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. Bu aramaların hepsini bulabileceğiniz galerimizdeki haberler şu şekilde...

1 Stoke tamam! Sıra Ndiaye’de!
Stoke tamam! Sıra Ndiaye’de!

Haftalardır Stoke City’yi ikna etmeye çalışan Galatasaray’a beklediği cevap geldi. ingilizler, Baduo ndiaye’nin kiralanmasına onay verirken, şimdi gözler senegalli oyuncuda... Yönetim 3.5 milyon euro yıllık ücreti olan eski yıldızına 2 milyon 750 bin euro önerdi.

31 Ağustos’a kadar orta sahanın merkezine mutlaka bir transfer yapacak olan Galatasaray’da sıcak gelişme... Teknik direktör Fatih Terim’in, Fernando ile birlikte oynatmak istediği Badou Ndiaye’den güzel haberler var. Championship’e düşen Stoke City, devre arasında 16 milyon Euro’ya transfer ettiği Ndiaye’yi kiralamaya karar verdi. Bundaki en büyük sebep, Ndiaye’nin alt ligde oynamak istememesi ve takımdaki mutsuzluğu... Haftalardır yönetimin ikna etmeye çalıştığı İngilizler’den olumlu yanıt gelirken, şimdi gözler oyuncu cephesinde. Stoke City’de yıllık 3.5 milyon Euro garanti ücret alan Ndiaye, bu rakamın karşılanmasını istiyor. Sarı- Kırmızılılar’ın önerdiği ücret ise Ndiaye’nin Galatasaray’da kazandığı rakam olan 2 milyon 750 bin Euro.
2
Menajeriyle konuşuldu

UEFA kısıtlamalarını göz önünde bulunduran Sarı-Kırmızılı idareciler, harcamalarda oldukça dikkatli davranıyor. Bu durum Ndiaye’nin menajerine de iletilirken, oyunun vereceği cevap bekleniyor. Ndiaye, özellikle Şampiyonlar Ligi’nde forma giyeceği için Galatasaray’a dönmeye sıcak bakıyor.

Fanatik
3 Galatasaray’da flaş transfer harekatı! Gomis’in yerine Okaka!
Galatasaray’da flaş transfer harekatı! Gomis’in yerine Okaka!

Bafetimbi Gomis’le yaşadığı maddi problemler nedeniyle golcü arayışlarını sürdüren Galatasaray, Premier Lig ekibi Watford’un Nijerya asıllı İtalyan forveti Okaka’yı gündemine aldı. 29 yaşındaki futbolcuyu kiralamak isteyen sarı-kırmızılılar, İngiliz ekibini ikna etmek üzere.

Galatasaray’da yönetim bir yandan Fransız yıldız Bafetimbi Gomis’i iyi bir bonservis bedeliyle elden çıkarmaya çalışırken, bir yandan da yerini doldurmak için çaba gösteriyor.

Sarı-kırmızılılar, son olarak İngiltere Premier Lig ekiplerinden Watford’un forvet oyuncusu Stefano Okaka’yı kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor. Elinde 5 santrfor bulunan İngiliz ekibi, Okaka’nın kiralanmasına sıcak bakıyor.
4

Premier Lig’in ilk haftasında Brighton ile karşılaşan Watford’da Okaka kadroya alınmadı. Futbol hayatına İtalya’da Roma’da başlayan Okaka, A takıma çıktıktan sonra sırasıyla Modena, Brescia, Fulham, Bari ve Parma’ya kiralandı. 2012 yılında Parma’ya bonservisiyle geçen Okaka, Spezia Calcio takımına kiralanırken, 2014’te ise Sampdoria’ya transfer oldu.

Sampdoria’dan 2015 yılında Anderlecht’e geçen 29 yaşındaki İtalyan futbolcu, burada kendini göstererek 6 milyon Euro bonservis bedeliyle 2016 yaz transfer döneminde Watford’un yolunu tutmuştu. Nijerya asıllı İtalyan futbolcunun Watford ile 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Kaynak: Yeni Şafak
5 Bafetimbi Gomis’in yeni adresi belli oldu
Bafetimbi Gomis’in yeni adresi belli oldu

Bafetimbi Gomis için Arabistan ekibi Al Hilal ile 11 milyon Euro’ya el sıkıştığı iddia edilen Galatasaray’ın alternatifi Marsilya’nın Yunan santrforu Kostas Mitroglou.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre; Galatasaray yönetimi ve teknik heyeti, Haziran ayından beri süren Gomis krizine son noktayı koyuyor. Sarı kırmızılı takımın Fransız golcüyü 11 milyon Euro karşılığında Suudi Arabistan kulübü Al Hilal Riyad’a satacağı ve Marsilya’da geçen sezon Gomis’in boşluğunu doldurmak için transfer ettiği Kostas Mitroglou’nu alacağı iddia edildi. 3.3 milyon Euro’luk yıllık ücretine zam isteyen ancak olumlu yanıt alamayan ve yeni sezona isteksiz hazırlanan Gomis, Süper Kupa finalinde kaçırdığı penaltının ardından Süper Lig’deki ilk hafta sınavında Ankaragücü deplasmanında yedek oturmuştu.

6

Galatasaray yönetiminin Gomis’in ayrılık ihtimali üzerine Yunan santrfor Kostas Mitroglou’yu kiralamak için Marsilya ile temasa geçtiği, Fransız kulübünün de ideal 11’inde olmayan forvetinden vazgeçebileceği ifade edildi. 30 yaşındaki Kostas Mitroglou, 1.88’lik boyuyla hava toplarında etkili ve rakip defansa pres özelliğiyle dikkat çekiyor. Kostas’ın yıllık ücretinin de Bafetimbi Gomis’in aldığı rakamın altında olacağı gelen haberler arasında.

Benfica’dan 15 milyon Euro’ya transfer olan Mitroglou geçen sezon Marsilya’da 9 lig maçında 11’de görev yaptı. 30 yaşındaki oyuncu, Fransız ekibinde 30 resmi maçta 13 gol attı.

Sabah
7Galatasaray’ın kasası dolacak!
 Galatasaray’ın kasası dolacak!


Fenerbahçe’nin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Benfica’ya elenmesiyle, gruplara direkt olarak katılacak olan Galatasaray, UEFA’dan gelecek yayın gelirinin tamamının da sahibi olacak.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamalarında mücadele edeceği için katılım payı olarak 15 milyon euro kazanacak.

Fenerbahçe’nin Benfica’ya elenmesi sonrasında ise Sarı-Kırmızılılar, yayın gelirinin tamamını kasasına koyacak.
8

Şampiyonlar Ligi yayın haklarından elde edilecek gelir ise henüz kesinleşmedi. Geçtiğimiz sezon grup aşamasında tek Türk takımı olarak mücadele eden Beşiktaş, yayın haklarından yaklaşık 22 milyon euroyu kasasına koymuştu.

Bu sezon ise henüz yayın geliri net olmamasına karşın bir yükseliş bekleniyor.

Galatasaray’ın yayın geliri ve katılım bedeli olarak toplam 37 milyon Euro’yu kasasına koyacağı tahmin ediliyor.

Fanatik
9 Gervinho’da son dakika!
Gervinho’da son dakika!


Kadro dışı kaldıktan sonra ayrılık kararı alan Gervinho, menacerler vasıtasıyla Galatasaray’a önerilmişti.

31 yaşındaki forvet yeniden Şampiyonlar Ligi arenasına çıkmak istiyor. Ancak yönetimin önceliği stoper ve orta saha transferi. Bu iki bölgeye takviye yapıldıktan sonra ancak Gervinho konusunun gündeme gelebileceği öğrenildi. Arsenal, Lille ve Roma gibi kulüplerde forma giydikten sonra Çin’e giden Gervinho, Galatasaray’ın eski yıldızı Drogba’nın da Fildişi Sahili Milli Takımı’ndan arkadaşı.

Fanatik
10 Galatasaray’a Douglas Luiz müjdesi!
Galatasaray’a Douglas Luiz müjdesi!

Galatasaray’ın radarındaki Douglas Luiz’in geleceğiyle ilgili konuşan Manchester City’nin hocası, "Premier lig’de oynayacak kapasite onda fazlasıyla var. ancak çalışma izni alamadık. Bu sene Luiz’i kiralayacağız" dedi.

Denayer dışında Galatasaray’ın Manchester City’den istediği bir isim daha var; o da Douglas Luiz. 20 yaşındaki başarılı futbolcu için geçen sezon 12 milyon Euro bonservis bedeli ödeyen İngiliz devi, tüm çabalarına rağmen Brezilyalı isme çalışma izni çıkartamadı. Bu konuda İngiliz yetkililere isyan eden Pep Guardiola, "Ben ve Tite (Brezilya Milli Takım hocası) onu yakından tanıyoruz. Neler yapabileceğini biliyoruz. Ancak çalışma izni vermeyenler, onu tanımıyorlar. Yeteneğini bilmiyorlar. Biz Luiz için 12 milyon Euro harcadık. Premier Lig’de oynayacak kapasitesi onda fazlasıyla var. Ancak çalışma izni alamadık. Anlaması zor olsa da kuralları kabul etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
11
İspanyollar da istiyor

Geçen sezon Douglas Luiz’i Girona’ya kiralayan Manchester City, bu yıl da genç yıldızını kiralık olarak gönderecek. Guardiola, "Oynaması gerekiyor ve kiralayacağız" derken, Galatasaray’ın dışında bazı İspanyol kulüpleri de Luiz’in peşinde...

Fanatik
12 Emre Akbaba için son tango
Emre Akbaba için son tango

Galatasaray, Emre Akbaba için Aytemiz Alanyaspor’a nihai teklifini iletti. Sarı kırmızılı ekibin son teklifi 2 milyon 800 bin Euro ve bir futbolcu. Aytemiz Alanyaspor teknik direktörü Mesut Bakkal da transferin netleşmesini istiyor.

Sabah Gazetesi’nden Mehmet Özcan’ın haberine göre; Galatasaray ile Alanyaspor arasında Emre Akbaba pazarlığında sarı kırmızılı yönetim son teklifini yaptı ve kabul edilmemesi halinde yıldız futbolcuyu gelecek sezon bedelsiz olarak kadrosuna katacağını turuncu- yeşilli kulübün yönetimine bildirdi. Kontratının son yılına giren Emre Akbaba için 2.8 milyon Euro artı bir futbolcu öneren G.Saray’ın bu teklifi sonrasında Alanyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal’ın yönetimine "Emre’nin aklı fikri Galatasaray’da. Bu kafayla bize faydalı olması çok zor. Uzatmadan bu işe son noktayı koyun" dediği öğrenildi. Emre için kapıyı 7 milyondan açan ardından 5 milyon Euro’ya düşen Alanya’nın bu teklifi kabul etmesi bekleniyor.
13
BADOU NDİAYE İLE BİR TAŞLA İKİ KUŞ

Badou Ndiaye’yi Everton ve Borussia Dortmund’a satamayan Stoke City için Championship’te oynamak istemeyen oyuncusunu kiralamaktan başka çare kalmadı. 2 milyon 500 bin Euro kiralama bedeli talep eden Stoke ile pazarlıkları sürdüren G.Saray, Ndiaye’nin dönüşünü dört gözle bekliyor. Teknik heyete göre; Senegalli’nin dönüşü Fernando ve Onyekuru’nun performanslarını üst seviyeye çıkaracak. Fernando asıl pozisyonu 6 numaraya geçecek... Onyekuru ise dikine oynayan Ndiaye’den olumlu etkilenecek.

Sabah
14 Galatasaray’da yıldızlara yine forma yok!
Galatasaray’da yıldızlara yine forma yok!

Ligin ilk haftasında formsuz yıldızlarını oynatmayarak, toparlanmaları mesajını veren G.Saray Teknik Direktörü Terim, pazar günkü Göztepe maçında da Gomis ile Feghouli’yi düşünmüyor. Belhanda kararı ise hafta sonu kesinleşecek.

Galatasaray’ın pazar günü Göztepe ile oynayacağı karşılaşmada formsuz iki yıldız yine kulübede olacak. Ankaragücü maçında önemli bir kararla performanslarını beğenmediği yıldızlarını net bir mesajla yedek bırakan Terim’in bu hafta da hem Gomis, hem de Feghouli’ye ilk 11’de şans vermeyi düşünmediği belirtildi.

Hem hazırlık kampında hem de Süper Kupa karşılaşmasında takım arkadaşlarının bir hayli gerisinde olan ve performans olarak kötü bir dönem geçiren ikiliyi, tecrübeli teknik adamın yine kulübeye çekmeyi planladığı öğrenildi.
15
EREN VE ONYEKURU SAHADA

Türk Telekom Stadyumu’nda bu sezon ilk kez taraftarının önüne çıkacak olan Galatasaray’da, Ankaragücü maçında olduğu gibi Eren Derdiyok ve Onyekuru ikilisi sahada olacak. Başkent deplasmanında eksikleri olsa da Eren Derdiyok ile Onyekuru istekli, mücadeleci oyunları ile göze girmeyi başardı. Bu nedenle Gomis ile Feghouli, Göztepe karşısında da sonradan sahaya dahil olmak için bekleyecek.
16
FORMA İSME DEĞİL, PERFORMANSA...

Bu arada tecrübeli teknik adamın düşük bir ihtimal olsa da Belhanda’ya bu kez 11’de görev vermeyi düşündüğü ve hafta içindeki taktik antrenmanlarda son kararını netleştireceği belirtildi. Terim’in Belhanda’ya görev vermesi hâlinde Sinan Gümüş’ü kesmesi bekleniyor.

Formayı oyuncu isimlerine göre değil, performansları göre dağıttığının iyice anlaşılmasını isteyen Terim, özellikle yıldız oyuncularına mücadele güçlerini artırmaları mesajını veriyor.

Kaynak: Hürriyet
17 Galatasaray’a formadan 20 milyon TL
Galatasaray’a formadan 20 milyon TL

Formasında 20 milyon liraya yakın gelir alan Galatasaray’da başkan Mustafa Cengiz, şorta reklam verecek yeni bir sponsor arıyor.

Süper Lig’de NEF, Şampiyonlar Ligi’nde Turkish Airlines göğüs reklamını taşıyacak Galatasaray, formasına sponsor olan Garenta ve Fluo ile yeni sözleşmeler imzaladı. Sırta reklam vermeye devam eden Garenta’nın yıllık 5-6 milyon lira ödeyeceği öğrenildi. Fluo ise şorttan kol kısmına geçti. Formasında 20 milyon liraya yakın gelir alan Galatasaray’da başkan Mustafa Cengiz, şorta reklam verecek yeni bir sponsor arıyor.

(Sabah)
18 PFDK, Galatasaray’a 70 bin lira para cezası verdi
PFDK, Galatasaray’a 70 bin lira para cezası verdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray’a 70 bin lira para cezası verdi.

TFF’den yapılan açıklamada, Galatasaray ile Akhisarspor arasında oynanan TFF Süper Kupa maçında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle PFDK’nin, sarı-kırmızılı kulübe 70 bin lira para cezası vermeyi kararlaştırdığı bildirildi.

Fanatik

Futbolarena anasayfasından devam...