Okan Buruk sessizliğini bozdu! "Galatasaray teknik direktörlüğü"

Galatasaray ile adı anılan teknik direktör Okan Buruk, açıklamalarda bulundu.

FutbolArena - Galatasaray'da seçimler sonrası teknik direktörlük için adı geçen isimlerden biri olan Okan Buruk, sessizliğini bozdu. Sabah Gazetesi'nden Murat Özbostan'a konuşan genç teknik adam, "Bu saatten sonra yaşayacağım en büyük mutluluk, Galatasaray teknik direktörlüğü olur" dedi.

"SAHA KENARINDA OLMAYI ÖZLEDİM"

"Süper Lig'den ve yurt dışından birçok teklif aldım. Yüzde yüz istediğim bir proje ve yukarı doğru bir adım atmak için bekledim. Çalışmayı seviyoruz ama bazen beklemek gerek. Ama saha kenarında olmayı özledim. Bu süreçte maçları genelde televizyondan izledim. Son olarak sevgili Acun Ilıcalı ile sahibi olduğu Hull City'nin bir maçına gittik. İnsan atmosferin içinde olunca özlediğini daha iyi anlıyor. Yeşil zemine basmak önemli."

"BENİM İÇİN EN BÜYÜK MUTLULUK GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRLÜĞÜ"

"Galatasaray altyapısından yetişmiş, o formaya uzun yıllar hizmet etmiş ve büyük başarılar elde etmiş bir futbolcu olarak, teknik adamlık kariyerimde de ismimin Galatasaray için geçmesi mutluluk verici. Ben o tesislere 11 yaşında girdim, 18 sene oynadım. Sonra İtalya maceram oldu. Gittim, geldim. 2008'de şampiyon olarak ayrıldım. Bu saatten sonra yaşayacağım en büyük mutluluk da Galatasaray teknik direktörlüğü olur. Bir seçim süreci var. Adayların kimi tercih edeceği belli değil ama adımın geçmesi güzel. Bana da hem sokakta hem sosyal medya üzerinden taraftarların büyük bir desteği, ilgisi var. Bunun için de böyle bir görev verilirse Galatasaray'ın geleceği için adımlar atmaktan, maddi-manevi bir şey düşünmeden hizmet etmekten mutluluk duyarım."

"YABANCI TEKNİK ADAMLARA KARŞI DEĞİLİM"

"Teknik adamı yerli ya da yabancı diye ayırt etmem. Başarısız ya da başarılı olarak değerlendiririm. Ama uzun bir süredir Türk teknik adamların inanılmaz bir başarısı var. Türk hocaların başarısını görmezden gelmek gibi bir bakış açısı var. Türkiye'nin genlerinde olan bir şey aslında bu, yabancıyı gözümüzde çok büyütüyoruz. Kendi insanımızın yaptıklarına değer vermiyoruz. Sadece futbolda değil hayatın her aşamasında bu böyle. Türk insanının başarılarını hep görmezden gelip onları düşürmeye çalışıyoruz. Yabancı hayranlığımız var. Bunu teknik adamlığa da taşımak istiyoruz. Yabancı teknik adamlara karşı değilim."

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri