Mustafa Cengiz'den seçim açıklaması

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, erken seçimle ilgili açıklamalarda bulundu.

FutbolArena - Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mustafa Cengiz, erken seçim iddiaları hakkında "Biz çocukluk aşkımızın, sevdamızın peşindeyiz. Bizim gündemimizde seçim yok. Tarihi konularla uğraşıyoruz. Seçime gitmek Galatasaray'a zarar verir." dedi.

"SEÇİM GÜNDEMİMİZDE YOK"

"Mahkeme kararının özetini verdiler, dönüp bkamıyorum bile. Benim Galatasaray ile ilgili yapacağım çok iş var. 2 yılda 3 seçim olur mu? Sanki Galatasaray çökmüş, devamlı seçim isteniyor. Bunu anlamıyorum. Buraya kazık da çakmıyoruz. Ekmedim bostan, yemedim karpuz. Onurumuzla çekilmesini de çok iyi biliriz. Ne ibrasızlığa, ne de mahkeme kararına ihtiyacımız var. Biz bir aşkın peşindeyiz."

"FATİH TERİM İLE BİRLİKTE GÜLÜYORUZ"

"Benim karakterim bir şeyi saklamaya müsait değil. Hocamın da karakterini biliyorsunuz. Bir şey varsa açık ve net söyleriz. Biz buraya siyaset yapmaya gelmedik. Florya ile hiçbir sorun yok. Hoca ile daha evvelsi gece düğündeydik. O da gülüyor, biz de gülüyoruz. Ben basketbola da, voleybola da karışmam. Futbolla ilgili Abdurrahim Bey orada. Nasıl böyle bir yargıya varıyorlar anlamıyorum."

"TÜRKİYE'DE FUTBOL SADECE FUTBOL DEĞİL"

"Futbol sadece bir futbol değil. Futbol birçok toplumsal hareketin ve sosyolojik olgunun sahaya yansımış hali. Diğer ülkelerde takım taraftarı olmanın sınıfsal nedenleri vardır. Örneğin İtalya şehir devletlerinden gelmiştir. Almanya veya diğer ülkelerde de dinsel ve sınıfsal özelliklerle takım tutuluyor. Fakat bizde aynı aile içerisinde farklı takımlar tutulabiliyor. Bunlar içerisinde en büyük ağırlık da Galatasaray'da. Bu bir realite."

"288 MİLYON TL VERGİ ÖDEDİK"

"Meclis'te şu anda özel bir yasa var. Galatasaray'ın sorunları dışında uğraştığımız konulardan biri de vergi kanunundaki düzenlemeler. "Herkes vergi ödüyor, futbolcu vermiyor" diye yanlış bir algı var. Bu vergi yasası futbolcuların ödeyecekleri parayı değiştirmez ama kulüplere ağır bir yaptırım getirir. Çünkü yasada futbolcular ödemezse, kulüpler öder diyor. Futbolcuların vergileri zaten kulüpler tarafından ödeniyor. Kulüpler zaten vergi ödeyemiyor. Bizim göreve geldiğimiz günden bu yana ödediğimiz vergi 288 milyon TL. Yapılandırdığımız vergi 180 milyon TL. Diğer kulüpler de benzer durumda."

"VERGİ YASASI DEĞİŞTİRİLMEMELİ"

"Kulüpler bir yol ayrımına gelmek üzere. Siz vergiyi ödemezseniz borçsuzluk kağıdı alıp transfer yapamazsınız. Hükümet müthiş bir karar aldı. Bu ödenen vergilerin belirli bir bölümünün amatörlere ayrılmasına karar verildi. Biz burada 1700'e yakın sporcuya katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bunların içinde tüm yaş grupları var. O nedenle bu stopaj vergisine dokunulmamasını, mevcut sistemin devam etmesini talep ediyoruz."

Son dakika Galatasaray Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri